Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja vina
  • 01.12.2013. 08:03

Kupinovo vino Zadruge Venera

Jedan od najljekovitijih domaćih pripravaka - kupinovo vino

  • 1.684
  • 111
  • 0

Zeleni četvrtak na glavnoj osječkoj tržnici bio je u znaku kupinova vina. Predstavila se Zadruga Venera, koju čine poljoprivredna gospodarstva obitelji Bošnjak i Završki. Ušli su u sedmu godinu bavljenja uzgojem kupina, pa i proizvodnju vina, koje se odlikuje antioksidativnom svojstvima, a naročito se preporučuje u slučajevima slabokrvnosti.

Verica Bošnjak, predstavnica zadruge, istaknula je da se na lokacijama u Kotlini bave ekološkom proizvodnjom. Od starog kupinjaka i male proizvodnje od 300-400 litara vina, iznimno su napredovali. Zasađen je i novi kupinjak sa sortama thornfree i čačanka. "Kupine se beru kada su sasvim zrele, tamne mat boje, kako bi se od njih proizvelo kvalitetno i dobro vino", objašnjava Verica Bošnjak.

"Zahtjevna je proizvodnja kupinovog vina. Osnovno je da isti dan kada se kupine beru zapravo počinje i proizvodnja vina. No to nije nimalo jednostavan proces, kako se u prvi mah čini, primjerice, ovogodišnja se berba ne kuša prije božićnih blagdana, jer do tada vino sazrijeva za konzumaciju". Kupinovo vino ime je Venera dobilo iz velike ljubavi. Saznajte i kako.


Tagovi

Kupinjak OPG Bošnjak Kupinovo vino Venera Završki Zeleni četvrtak


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo