Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 21.02.2018. 10:30

Ekološka đubriva s najboljim odnosom cene i kvaliteta

Pro-eco đubriva imaju brojne prednosti, a neke od njih su da popravljaju mikrobiološka svojstva zemljišta, ne ispiraju humus, ne degradiraju tlo i ne zagađuju podzemne vode nitratima. Zbog čega su još posebna?

  • 2.443
  • 95
  • 0

Kompanija Pro-eco u na našem tržištu nudi seritfikovana organska peletirana đubriva svetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A. Đubriva su već prisutna na našem tržištu i već dobro poznata svim ekološkim, ali i integrisanim proizvođačima. Pro-eco đubriva dozvoljena su u eko proizvodnji i poseduju sve potrebne sertifikate. 

Đubriva su dobijena posebnom tehnologijom enzimske hidrolize, FCH® (Fully Controlled Hydrolysis). Krajnji proizvod tog postupka je Agrogel®, prvi i jedini hidrolizovan želatin namenjen za poljoprivrednu proizvodnju. Proces ima tri faze različitih dužina koje se izvode na specifičnim kontrolisanim temperaturama. Želatinozni materijal koji izlazi iz četiri reaktora se šalje na kontinuiranu liniju dehidracije. U ovoj liniji, pod kontrolisanim uslovma i pri niskoj temperaturi (100°C), kolagen se konačno pretvara u želatin za poljoprivrednu upotrebu. 

Hraniva se sporo i ravnomerno otpuštaju

Vlažnost, temperatura i brzina ekstrakcije Agrogel®-a, automatski se kontinuirano prate kako bi se dobio homogeni, standardizovani proizvod koji ima različite dužine lanaca proteina prema unapred postavljenom uzorku kako bi se omogućilo redovno otpuštanje azota na zemljište. 

Definsan tokom faze proizvodnje, ovaj postupak oslobađanja omogućuje Agrogel®-u da zadovolji potrebe useva za hranivima. S obzirom da je glavna komponenta đubriva Agrogel®, hraniva se sporo i ravnomerno otpuštaju, prema potrebama biljke te su već nakon sedam do 10 dana posle primene dostupna biljci. 

Pro-eco đubriva dozvoljena su u eko proizvodnji i poseduju sve potrebne sertifikate.

Pro-eco đubriva imaju brojne prednosti, a neke od njih su da:

  • popravljaju mikrobiološka svojstva zemljišta
  • ne ispiraju humus
  • ne degradiraju tlo
  • ne zagađuju podzemne vode nitratima

Po kilogramu hraniva ova đubriva imaju najnižu cenu!

Đubriva su vrhunskog kvaliteta, a s obzirom na cenu pristupačna su kako profesionalnim korisnicima tako i hobistima. Po kilogramu hraniva (azot, fosfor, kalijum) Pro-eco đubriva imaju najnižu cenu. Visok udeo hraniva u đubrivu smanjuje količine đubriva koje se trebaju unositi u tlo čime se dodatno štede raspoloživa finansijska sredstva.

Pro-eco gnojiva
Pro-eco đubriva

U ponudi se nalaze različite formulacije NPK đubriva - Proeco 21 NPK, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Enekappa 7:0:21, Granosano Evo 6:16:0.

Azotna đubriva s visokim udelom azota su Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5. Novi proizvod u ponudi je Ilsaneem azotno đunrivo koje u sebi sadrži 20% pogače neem ulja. Ilsaneem deluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih insekata.

Novost su manja pakovanja od 4 ili 5 kg

Novost u ponudi Pro-eca su i nova pakovanja đubriva, koja su sada dostupna i u malim pakovanjima od 4 ili 5 kilograma. Osim u malim, đubriva su kao i do sada dostupna u pakovanjima od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju.

Za određivanje što preciznije količine đubriva i njihove vrste, potrebno je napraviti analizu zemljišta koja pokazuje odnose hraniva i njihovu raspoloživost. Ujedno analizom zemljišta saznajemo pH vrednost i sadržaj humusa u zemljištu. Na osnovu toga možemo odrediti potrebne količine đubriva i time osigurati profitabilnu i ekološki prihvatljivu proizvodnju.

Za sva dodatna pitanja vezana uz đubriva i njihovu primenu, kao i za predloge đubrenja obratite se Pro-eco timu na jedan od niže navedenih kontakata koji će vam rado pomoći svojim stručnim savetima.

Foto: zlikovec/bigstockphoto.com


Tagovi

Pro-eco Ekološka proizvodnja Đubrivo Ilsaneem Agrogel Analiza zemljišta Azot


Partner