Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 04.10.2017. 12:00

Eko dušična gnojiva s otpuštanjem hraniva do 180 dana!

Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu, odaberite certificirana organska peletirana gnojiva svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A.!

Foto: Goodmoments/bigstockphoto.com
  • 1.190
  • 48
  • 0

Svakom poljoprivredniku je jasno da bez dušika nema očekivanog prinosa. U ishrani bilja dušiku se posvećuje najviše pažnje jer utječe na prinos biljaka. Osnovni izvori dušika u pristupačnom obliku za biljke u tlu su organske tvari tla - humus, preuzimanje elementarnog dušika putem leguminoza iz zraka te primjena organskih i mineralnih gnojiva.

Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu, svakako odaberite certificirana organska peletirana gnojiva svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A. Ta su gnojiva dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem.

Sva gnojiva su organskog porijekla!

Sva su gnojiva organskog porijekla, a baza im je Agrogel®, goveđa koža, perje, kopita i rogovi stoke. Zbog baze Agrogela® hraniva se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu. Prednost tih gnojiva je da ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla.

IlsaNeem

U ponudi tvrtke Pro-eco nalaze se tri vrste peletiranih dušičnih gnojiva: IlsaNeem, Fertorganico 11 i Fertil Supernova 12,5.

IlsaNeem je dušično gnojivo koje, osim gnojidbe dušikom, povećava aktivnost mikrobne flore stimuliranjem mikroorganizama u tlu na način da razvija intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj usjeva. Sadrži 11% dušika i ima 180 dana otpuštanja hraniva. Dobiva se termičkom reakcijom između Agrogel®-a i Neem-a (pogača Neem sjemenki).

IlsaNeem

Studije provedene s biljkom Neem su potvrdile učinkovitost odbijajućeg djelovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetnika. IlsaNeem stvara povoljnije uvjete u tlu za rast i razvoj zdrave i snažne biljke. Dvostruka aktivnost IlsaNeema, u ishrani bilja i revitalizaciji "umornog" tla, posebno je namijenjena korištenju u intenzivnom uzgoju. Jedna od prednosti IlsaNeema je i aktivacija plodnosti tla i poboljšanje proizvodnje u slabo opskrbljenim tlima. Ujedno pospješuje dobar početan rast biljaka, povećava vegetativni porast i jača korijen, a samim time osiguran je bolji izgled i kvalitetu voća i povrća.

Izbalansirani izvor nutrijenata

Fertorganico 11 je dušično gnojivo koje sadrži visoki postotak organskog dušika (11%) sa sporim otpuštanjem hraniva od 180 dana. Otpuštanje dušika tako je sinkronizirano s potrebama biljke dok je efikasnost dušika optimizirana. Fertorganico 11 je izbalansirani izvor nutrijenata te popravlja kvalitetu i kvantitetu uzgoja bilja. Idealan je za jednokratnu aplikaciju, najbolje u kasnu jesen, kako bi se nadoknadila ukupna potreba kulture za dušikom. Redovita, godišnja, upotreba Fertorganica 11 očuvat će sastav organske tvari zemlje.

Prednost tih gnojiva je da ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla.

Organsko dušično gnojivo Fertil Supernova 12,5, kao i ostala gnojiva u ponudi, bazirano je na Agrogelu. Zahvaljujući visokoj sposobnosti Agrogela da apsorbira vodu, jamči efikasnu prihranu biljke čak i u uvjetima s manje vlažnosti. Sadrži 12,5% dušika i ima 40 dana otpuštanja hranjiva. Fertil Supernova je, za što lakše rukovanje i bolju distribuciju, dostupan u manjim peletima. U tlu Fertil Supernovu prirodnim procesom razgrađuju mikroorganizmi, a sam proces ovisi o temperaturi i vlažnosti tla.

Za sva dodatna pitanja vezana uz gnojiva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge gnojidbe obratite se Pro-eco timu na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: Goodmoments/bigstockphoto.com


Tagovi

Pro-eco Gnojivo Dušik Ekološka proizvodnja Fertil Supernova Ilsaneem Fertorganico Agrogel Biljke Hraniva


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]