Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • eCeker
  • 18.08.2021. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

eCeker i Eko tržnica: Od ideje do uspjeha ili od klika za narudžbu do dostave - brzo i lako

Kako je došlo do stvaranje platforme eCeker, zbog čega se spojila s Eko tržnicom i kako uopće funkcionira ova internetska stranica, pojasnili su nam voditelj Juraj Bučević i direktorica Dragana Kukovec.

Foto: Youtube/ Printscreen
  • 1.897
  • 171
  • 0

Ideja o okupljanju ekoloških proizvođača nastala je spontano. Naime, na tržištu nije bilo dovoljno ekoloških proizvoda, a interes za okupljanjem ekoproizvođača iz godine u godinu postajao je sve veći, pa se ubrzo razvila i ideja o mogućnosti narudžbe i dostave ekoloških proizvoda do kućnog praga.

"Ponuda je bila jako loša i jedva smo uspjeli 2014. godine naći prave ekološke proizvođače koji su zadovoljili naše potrebe. Dogovorili smo s njih nekoliko kao i s par prijatelja osnovati grupu putem koje bi kupovali ekološke proizvode direktno od OPG-ova", prisjetio se Juraj Bučević, voditelj eCekra, kako je došlo do stvaranja ove platforme. 

Od tada pa do danas okupili su pedesetak ekoloških OPG-ova s područja Slavonije i Baranje, sve zahvaljujući dugogodišnjem djelovanju na Eko tržnici Osijek ,tijekom kojeg su uvidjeli i kako su kupci sve više zainteresirani za dostavu ekoloških proizvoda do kućnog praga.

Spajanje Eko tržnice i eCekera

Porast potražnje za ekološkim proizvodima doveo je do spajanja Eko tržnice i eCekera u jedinstvenu internetsku platformu Eko Ceker. "Odlučili smo se spojiti zbog toga što su oba prodajna mjesta vodila paralelne platforme internetske prodaje i zbog toga što smo zajedno jači", objasnio je Bučević. 

Tako se u ovoj novoj ponudi mogu vidjeli, složeni prema kategorijama, svi ekološki proizvodi koji su trenutačno dostupni.

"Svi se novi korisnici platforme eCeker prvo trebaju registrirati, a zatim mogu krenuti u postupak narudžbe. Svaki kupac nakon odluke o tome koji proizvod želi kupiti treba označiti željene količine i klikom na polje Dodajte u ceker izvršiti narudžbu uz napomenu adrese na koju želi da mu se proizvod dostavi“, kaže nam Dragana Kukovec, direktorica tvrtke Eko Ceker j.d.o.o.

Što se tiče same dostave, ona se vrši utorkom i petkom, a sve narudžbe zaprimaju se elektroničkom poštom do 16,00 sati prethodnog dana.

"Nakon izbora proizvoda i izvršene kupnje, kupci imaju mogućnost izbora plaćanja transakcijski putem internetskog naloga ili gotovinom prilikom preuzimanja robe“, pojašnjava Kukovec dodajući kako djelatnici ureda naprave sumarnu tablicu u kojoj svaki ekološki proizvođač vidi koje količine treba isporučiti, kao i informaciju o tome tko su kupci njihovih proizvoda.

Koje proizvode možete naručiti pregledajte ovdje

Budući da kupci, objašnjava direktorica, uglavnom naručuju više proizvoda odjednom i to od različitih dobavljača, ekološki se proizvodi prema svakoj narudžbi sortiraju i pakiraju za svakog pojedinog kupca. "Prilikom preuzimanja proizvoda od eko proizvođača naš dostavljač priprema pakete za svakog pojedinog kupca i nakon toga slijedi dostava“, kazala je. 

Zadržavanje novca u lokalnoj zajednici

Jedan od ciljeva ovakvog udruživanja je i zadržavanje novca u lokalnoj zajednici.

"Lokalni novac gradi lokalnu zajednicu, pa smo tako i mi uspjeli zaposliti dostavljača koji je unutar naše grupe, i sad on ima motiv i dalje raditi i trošiti novac unutar zajednice. To je ono čemu mi težimo“, istaknuo je Bučević.               

Djelatnici koji rade u sustavu promidžbeno-prodajne digitalne platforme eCeker svoje poslovanje žele stalno usavršavati u suradnji s proizvođačima eko proizvoda.

"Mi se svakih nekoliko mjeseci nađemo s proizvođačima i analiziramo što smo napravili u proteklom razdoblju, te utvrdimo što je bilo dobro, a što nije i dogovorimo se za daljnje aktivnosti“, napominje voditelj ove platforme. 

Također, svakog četvrtka u 09,00 sati na glavnoj osječkoj tržnici organiziranim degustacijama promoviraju pojedine članovi udruge ekoloških proizvođača.

"Kupci mogu doći i slobodno degustirati te se tako neposredno upoznaju s kvalitetom naših ekoloških proizvoda. Utvrditi koliko su hranjivi i ukusni, da naprosto probaju i kažu to je to“, naglašava Bučević.

Dakle, od ideje do uspjeha ili od klika za narudžbu do dostave eko proizvoda pred Vaša vrata, vidjeli ste kako – brzo i lako...

Više o ovoj platformi pogledate u videu:


Tagovi

ECeker Eko tržnica Ekološki proizvođači Prodaja kućni prag Juraj Bučević Dragana Kukovec


Autor

Saša Uranjek

Više [+]

Diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iza sebe ima višegodišnje iskustvo u radu na produkciji televizijskog programa.