Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organic Awards
  • 23.09.2022. 16:00

David Pejić najbolji je eko poljoprivrednik Europske unije!

Vrijednu nagradu Europske komisije uručio mu je danas povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski. 

Foto: Facebook/Zrno eko imanje
  • 2.333
  • 240
  • 1

Direktor eko-imanja Zrno, David Pejić, najbolji je muški ekološki poljoprivrednik Europske unije!

Vrijednu nagradu Europske komisije uručio mu je danas povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski. 

Riječ je o prvoj dodjeli EU nagrada ekološkim proizvođačima. U finalu se našlo ukupno njih 24 iz 11 država članica, a prijavilo se 200 iz 26 država. Dodijeljeno je osam priznanja, a titula najbolje ženske eko poljoprivrednice pripala je Španjolki Nazaret Mateos Álvarez

Najboljom eko regijom proglašena je Occitanie u Francuskoj, najbolji eko grad je austrijski Seeham, najbolji eko bio-kvart je talijanski Associazione Bio-Distretto Cilento, najbolji eko mali i srednji poduzetnik je njemački The Goodvenience.bio, najbolji ekološki trgovac belgijski La ferme à l'arbre de Liège i najbolji eko restoran švedski Lilla Bjers. 

O konačnim pobjednicima odlučivali su predstavnici Europskog parlamenta, Vijeća Europske unije, Europske komisije, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, Europskog odbora regija, COPA-COGECA i IFOAM Organics Europe.

Nagrade su zamišljene kao nastavak Akcijskog plana za razvoj ekološke proizvodnje, koji je Komisija odobrila 25. ožujka 2021., a kojim je najavljeno uvođenje takvih nagrada za podizanje svijesti o ekološkoj proizvodnji i povećanje potražnje za ovim proizvodima.

Pobjedničko Zrno, naše je nastarije eko imanje, smješteno u malom selu Habjanovcu, 60 kilometara od Zagreba. Površine 20 hektara, okruženo je šumom te na svojim površinama i objektima objedinjuje ekološku poljoprivrednu, prerađivačku i pekarsku proizvodnju. Uzgajaju više od 60 razlličitih kultura (povrće, začinsko bilje, ratarske kulture..), a održavaju brojne eduktivne i savjetodavne aktivnosti. 

Čestitamo! 

Čestitamo Davidu Pejiću - ZRNO na osvojenoj nagradi za najboljeg muškog ekološkog poljoprivrednika EU. Nagradu je uručio...

Objavljuje Hrvatska poljoprivredna komoraPetak, 23. rujna 2022.

 


Tagovi

EU nagrada David Pejić Eko imanje Zrno Najbolji muški eko poljoprivrednik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!