Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sebastijan Fetel
  • 08.04.2021. 18:00

Četvorostruki prvak Formule 1 Sebastijan Fetel baviće se organskom poljoprivredom?

U nekom trenutku shvatiš da nije svako povrće ili voće isto, nema svaka jabuka istu hranljivu vrednost, a onda se pitaš zašto, pojasnio je Sebastijan Fetel razlog svoje odluke.

Foto: Youtube/screenshot
  • 144
  • 34
  • 0

Nemački vozač i četvorostruki prvak Formule 1, Sebastijan Fetel otkrio je čime se bavio za vreme pandemije Covid-19, odnosno lockdown-a. Nakon što je virus uzrokovao prekid trka, ovaj profesionalac odlučio je da se okrene ekološkoj poljoprivredi, a svojevrsnu praksu odradio je na organskoj farmi, piše GP blog.

On ranije nije govorio o svom interesu za poljoprivredu, do ove nedelje na konferenciji za novinare kada je predstavljen projekt BioBienenApfel, kojim želi da zaštiti pčele.

"Budući da sam imao više vremena nego što sam planirao, razmišljao sam o tome šta mogu da učinim i što me tačno zanima", pojasnio je vozač Aston Martina, otkrivajući da se preselio na farmu kako bi učio i usavršio svoje veštine u poljoprivredi.

"To je nešto što me interesuje. U nekom trenutku shvatiš da nije svako povrće ili voće isto, nema svaka jabuka istu hranljivu vrednost, a onda se pitaš zašto", pojasnio je razlog svoje odluke. Rekao je kako shvata da to zavisi i od toga odakle dolaze plodovi, kako se uzgajaju. Te su mu misli, tvrdi, otvorile vrata da se oproba u nečem novom.

Kaže da je o teoriji organskog uzgoja mnogo čitao, ali da je želeo da nauči nešto više po pitanju praktičnog rada, pa je razgovarao sa ljudima koji se svakodnevno time bave.

"Bilo je vrlo zanimljivo", istakao je. Kaže da je nakon toga na okućnici u Švajcarskoj posejao livadu. 

Kako piše autosport, Fetel nije jedini F1 svetski prvak koji je pokazao zanimanje za organsku poljoprivredu i uzgoj. Džodi Šekter, prvak iz 1979. godine, bio je vlasnik biodinamičke farme u Velikoj Britaniji gotovo 15 godina.

Međutim, Fetel je za sada odbacio ideju da će imati drugu karijeru i to poljoprivrednu, rekavši da je još uvek daleko od toga.


Tagovi

Sebastian Vettel Formula 1 Organska poljoprivreda Karantin Covid-19


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.