Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 18.07.2019. 12:00

Žuti alarm! Grmljavinsko nevrijeme, pljuskovi, jak vjetar - a onda do 35°C

Danas će do kraja dana porast naoblake u Bosni usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Ponegdje u sjevernim područjima Bosne je moguće jača grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra.

Foto: Pixabay/skeeze
  • 256
  • 17
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti nivo upozorenja, za veći dio zemlje, a odnosi se na Unsko-sanski, Srednjobosanski, Zeničko-dobojski, Tuzlanski i Kanton Sarajevo te Prijedorsku, Banjalučku, Dobojsku i Bijeljinsku regiju, kao i Brčko Distritkt. 

Na tim se područjima danas očekuju pljuskovi s grmljavinom

Danas će do kraja dana porast naoblake u Bosni usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Ponegdje u sjevernim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i Hercegovini jugozapadni, u ostalim područjima, veći dio dana, sjeveroistočni. Dnevne temperature od 25 do 30, na jugu do 32 °C.

Slično će se vrijeme, nažalost, nastaviti i tijekom narednih dana. U petak sunčano, a tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 24 do 29, na jugu i sjeveru do 32 °C.

Čime tretirati povrće nakon kiše, spriječiti plamenječu i druge bolesti?

U subotu sunčano. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su moguće ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 26 do 32 °C.

Sunčano i vruće u nedjelju. Tokom poslijepodneva slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a dnevne od 28 do 35°C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim područjima centralne i istočne Bosne su mogući lokalni pljuskovi tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 27 do 34 °C.
 


Tagovi

Agro prognoza Kiša Grmljavina Padavine Pljuskovi Biljne bolesti Štetočine Udar vjetra Sunčano


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.