Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.04.2018. 12:30

Temperature osjetno iznad prosjeka, no prevrtljivi travanj donosi i kišu

Kakvo nas vrijeme očekuje od 20. do 24. travnja?

Foto: Pixabay/lppicture
  • 651
  • 45
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, od 20. do 24. travnja, u cijeloj zemlji prevladavat će pretežno sunčano i uglavnom suho vrijeme. Prema kraju razdoblja očekuje se promjenljivo oblačno uz malo kiše, moguće i u obliku kratkotrajnog pljuska i to uglavnom u unutrašnjosti zemlje. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu očekuje se od 20°C do 25°C, u gorju većinom od 16°C do 21°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 7°C do 12°C, u gorju od 5°C do 10°C.

Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 17°C do 22°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 10°C do 15°C, u zaleđu od 6°C do 11°C. Temperaturne sume osjetno iznad prosjeka. Veći dio razdoblja očekuju se povoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom poput sadnje, sijanja ili suzbijanja korova. Prema kraju razdoblja povremena kiša na kopnu i u gorju može ometati radove na otvorenom. 


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme DHMZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]