Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.04.2019. 16:00

Temperature iznad 20°C, a onda promjena vremena

U ponedjeljak u BiH veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati se očekuje naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji.

Foto: Pixabay/Pezibear
  • 214
  • 19
  • 0

Za vikend će u cijeloj zemlji biti sunčano i natprosječno toplo za ovo doba godine. U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima stiže promjena. 

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Sunčano će u cijeloj zemlji biti i u nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C.

U ponedjeljak u BiH veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati se očekuje naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

April vlažan - bogat ražanj, kaže narodna izreka

Oblačno će u cijeloj zemlji biti u utorak. U Bosni glavnina padavina u jutarnjim satima, a tokom dana lokalno slabija kiša. U Hercegovini kiša cijeli dan. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Sunčano Naoblačenje Padavine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.