Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 30.09.2019. 16:00

Temperatura će se popeti do 28°C, a onda pogoršanje sa padavinama

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stupnja.

Foto: Pixabay/KRiemer
  • 210
  • 20
  • 0

Prema sinoptičkim kartama, ove će sedmice prevladavati stabilno i sunčano vrijeme, uz svježija jutra i dnevne temperature sa nadprosječnim vrijednostima za ovaj dio godine. 

Od srijede 02.10. izgledno je prolazno pogoršanje vremenskih prilika, mjestimično praćeno obilnijim padavinama i osjetnijim zahlađenjem u cijeloj zemlji, izraženije u jutarnjim satima. Minimalne temperature kretat će se od 2 do 6 °C u Bosni, na jugu do 10 °C, maksimalne dnevne od 12 do 15 °C, na izmaku sedmice nešto više i dostizaće u Hercegovini, Krajini i na sjeveru zemlje do 20 °C. 

Sa danima vikenda i postepenom stabilizacijom, nakon vedrijih noći, u unutrašnjosti zemlje, istočnoj Bosni i na visoravnima moguća je pojava slabijih, jutarnjih, prizemnih mrazeva.

Prognozirane padavine, sredinom sedmice će nakratko prekinuti provođenje radova na otvorenom. Stanje vlažnosti je i dalje povoljno, što će omogućiti kvalitetnu predsjetvenu pripremu zemljišta.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a najivša dnevna od 22 do 28 stupnjeva.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost u srijedu. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini i ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura od 22 do 28 stupnjeva.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stupnja.


Tagovi

Agro prognoza Nadprosječne temperature Pogoršanje Predsjetvna priprema Magla Grmljavina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]