Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.08.2018. 17:00

Red lokalnih pljuskova, red sunca sa temperaturama do 36°C

U subotu je u jutarnjim satima u Bosni izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove.

Foto: Pexels/Michael Reisewitz
  • 232
  • 16
  • 0

Toplinski je val zahvatio i našu zemlju. No, ovoga ljeta ništa bez pljuskova, pa makar onih lokalnih. Federani hidrometeorološki zavod je za danas izdao žuti alarm, odnosno izgledne lokalne pljuskove sa grmljavinom pa svakako pripazite. 

U subotu se u Bosni u jutarnjim satima prognozira pretežno oblačno vrijeme. Do sredine dana smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi, većinom slabi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju prevladavati sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U jutarnjim satima u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove. U poslijepodnevnim satima mogući su slabi lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U ponedjeljak će prevladavati sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalno pljuskovi u planinskim područjima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C.

Sunčano sa malom do umjerenom naoblakom prevladavat će u utorak. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C.


Tagovi

Agro prognoza Pljuskovi Žuti alarm


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.