Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 02.10.2018. 11:30

Pretežno sunčano, uz prolazno naoblačenje

U noću između srede 3. i četvrtka 4. oktobra prognozira se prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom i manjim padom temperature.

Foto: Pixabay / Hans
  • 238
  • 15
  • 0

U Srbiji se do 10. oktobra u većini dana očekuje pretežno sunčano vreme, sa temperaturom vazduha oko ili malo iznad prosečnih vrednosti. Samo se u noću između srede 3. i četvrtka 4. oktobra prognozira prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom i manjim padom temperature.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće jaka do ekstremna suša, dok će u delovima severne Srbije biti umerena suša.

Neophodna zaštita voća tokom berbe

Što se tiče zaštite poljoprivrednih kultura, zaštitu voća od oboljenja je neophodno primeniti tokom berbe. Prilikom berbe, transporta i skladištenja obranog voća javlja se rizik od fizičkog oštećenja ploda i infekcija. Neadekvatni uslovi skladištenja mogu takođe izazvati pojavu skladišnih bolesti, kao što su: mrka ili crna trulež, gorka trulež jabuke, siva plesan, zelena plesan jabuke i kruške.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Temperatura Kiša Oktobar 2018


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.