Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 05.12.2022. 15:20

Od sutra oblačno sa kišom - pojava bolesti ječma i biljne vaši

U usevima strnih žita utvrđeno je prisustvo cikada i biljnih vaši.

Foto: Martina Pavlović
  • 255
  • 52
  • 0

U Srbiji se danas, 5. decembra, očekuje suvo vreme sa sunčanim intervalima, osim na istoku i jugoistoku zemlje, gde će se zadržati umereno do potpuno oblačno, a u Timočkoj Krajini moguća je slaba kiša ili rosulja. Duvaće slab i umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni vetar.

Od utorka, 6. decembra, bi bilo pretežno oblačno vreme sa čestom pojavom kiše. U četvrtak, 8. decembra, bi krajem dana u košavskom području vetar bio ponovo u pojačanju, pa bi u petak, 9. decembra, duvao umeren i jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, koji će u subotu biti u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Sredinom naredne sedmice se očekuje osetno zahlađenje.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, na većem delu teritorije Srbije preovladavaće jako i ekstremno vlažni uslovi, u delovima severne i zapadne umereno vlažni uslovi, dok će u delovima severoistočne Srbije biti normalni uslovi vlažnosti.

Bolesti strnih žita

Tokom protekle sedmice na ozimom ječmu registrovano je prisustvo mrežaste pegavosti ječma, dok u usevima ozime pšenice nisu uočeni simptomi bolesti. U usevima strnih žita utvrđeno je prisustvo cikada i biljnih vaši.


Tagovi

Vremenska prognoza Bolesti ječma Biljne vaši Cikade Zahlađenje Oblačno sa kišom


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao