Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prognoza
  • 10.11.2020. 11:00

Od četvrtka razvedravanje, vreme je za hemijsko tretiranje voća

Ovo je period kada je veoma značajno sprovesti jesenje hemijsko tretiranje voćaka kao preventivnu meru za smanjenje infektivnog potencijala različitih vrsta patogena.

Foto: WikimediaCommons/sami succar
  • 180
  • 95
  • 0

U Srbiji narednih dana jutra će biti hladna, ponegde sa slabim mrazem i mestimično maglovito. U toku dana u većini mesta očekuje se pretežno sunčano, a samo ponegde po kotlinama zadržavanje magle i pre podne. U istočnoj Srbiji do četvrtka 12. novembra očekuje se tmurno vreme sa rosuljom, zatim razvedravanje. Temperatura će biti oko prosečnih vrednosti, najviša od 10 do 15 stepeni.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u zapadnoj i delovima centralne Srbije preovladavaće umerena do jaka suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti. Zasadi koštičavog voća se u zavisnosti od voćne vrste, sortimenta, lokaliteta i primenjene agrotehnike, nalaze u različitim fazama starenja i početka mirovanja.

Tretiranje voća sprovesti kad opadne minimum 70 odsto lišća 

Ovo je period kada je veoma značajno sprovesti jesenje hemijsko tretiranje voćaka kao preventivnu meru za smanjenje infektivnog potencijala različitih vrsta patogena kao što su: prouzrokovač šupljikavosti lišća koštičavog voća prouzrokovač rak rana i sušenja voćaka, gljiva koje prouzrokuju trulež plodova, grana i grančica, prouzrokovača bakterioznih oboljenja i drugih.

Kada opadne više od 50 odsto lišća, vreme je za tretiranje bakarnim preparatima

Jesenje tretiranje koštičavog voća treba sprovesti kad opadne minimum 70 odsto lišća sa stabala.


Tagovi

Prognoza Bakarno tretiranje voća Hemijska zaštita Jesenja zaštita voća


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)