Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 28.01.2019. 16:00

Nestabilno, pa zahlađenje, a onda temperature iznad 10°C

Od sredine sedmice preovladavaće nešto stabilnije vremenske prilike, uz manju mogućnost padavina, snijeg u višim i kišu u nižim predjelima. Temperaturni režim će se izmijeniti.

Foto: WikimediaCommons/Sami Sieranoja
  • 445
  • 42
  • 0

Prema prognostičkim kartama, početkom naredne sedmice očekuje se nestabilno vrijeme praćeno kišom na jugu i snijegom u unutrašnjosti. Veće količine padavina izgledne su u Hercegovini i Krajini. Najmanje na sjeveroistoku zemlje. 

Od sredine sedmice preovladavaće nešto stabilnije vremenske prilike, uz manju mogućnost padavina, snijeg u višim i kišu u nižim predjelima. Temperaturni režim će se izmijeniti. Prvih par dana će biti uz više temperature, nakon stabilizacije, sredinom sedmice ponovo će zahladniti. 

Minimalne jutarnje temperature u najhladnijim danima kretaće se od -2 do -8 u unutrašnjosti, na jugu 2 do 4 °C . Krajem vikenda izgledno je osjetnije zatopljenje, kada će maksimalne dnevne temperature dostići iznad 10 °C, u većem dijelu zemlje, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Preovladavaće povoljni uslovi za prezimljavanje poljoprivrednih kultura.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Povremeno u Bosni snijeg može prelaziti u kišu. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 12 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u srijedu. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Snijeg je moguć i u višim područjima sjeverne i istočne Hercegovine. U Bosni padavine prestaju poslije podne. Krajem dana i u večernjim satima u Bosni se očekuje smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 8, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Nestabilno Snijeg Kiša Susnježica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]