Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 25.12.2018. 11:00

Neće biti snega na početku 2019. godine

Prognozira se oblačno i hladno vreme.

Foto: Pixabay / _Alicja_
  • 292
  • 18
  • 0

Očekuje nas uglavnom suvo vreme, a od 30. decembra 2018. godine do 2. januara 2019. godine prognozira se umereno do potpuno oblačno i hladnije vreme sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom malo ispod ili oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, uz česta prolazna naoblačenja sa kišom, susnežicom i snegom, ali uz malu količinu padavina.

Na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delovima južne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Divljač oštećuje voćke i šumsko drveće

Svake godine u zimskom periodu, a posebno kada su jače zime sa snegom, u nedostatku druge hrane, mlade voćke u voćnjaku, zatim sadnice voćaka i šumskog drveća u rasadnicima izložene su mogućim štetama od strane zečeva, srna i ostale divljači. Zečevi najčešće glođu koru mladih voćaka i drugog drveća, već rano u jesen, nakon opadanja lišća, a naročito nakon što padne sneg i nestane druge hrane. Visoka divljač, srne, jeleni grizu mlade grančice i hrane se njima.


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vreme Decembar 2018 Januar 2019 Prognoza Zečevi Srne Voće


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u