Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 06.07.2021. 11:00

Narednih dana do 37 stepeni, uočena pegavost lista šećerne repe

U pogledu biljnih bolesti pregledom useva šećerne repe registrovano je prisustvo simptoma pegavosti lišća šećerne repe, a u usevima krompira prisustvo simptoma crne pegavosti i plamenjače krompira.

Foto: Damir Rukovanjski (ilustracija)
  • 80
  • 73
  • 0

U Srbiji se u utorak, 6. jula, očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Od srede 7. do petka 9. jula prognozira se sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 32 do 37°C. U četvrtak 8. i petak 9. jula u košavskom području došlo bi do pojačanja jugoistočnog vetra. Od subote 10. jula malo svežije, ponegde su mogući pljuskovi i grmljavina.

Prema prognoziranim vrednostima SPI-1 na većem delu teritorije Srbije preovladavaće jaka do ekstremna suša, u delovima južne, umerena suša, dok će u ostalim krajevima zemlje biti normalni uslovi vlažnosti.

Tropske temperture pospešile razvoj štetočina

Visoke temperature vazduha i odsustvo padavina, pogoduju razvoju štetočina. Na području Srbije u toku je polaganje jaja i početak piljenja larvi druge generacije jabukinog smotavca. Takođe, u toku je polaganje jaja i piljenje larvi druge generacije šljivinog i breskvinog smotavca. U zasadima kruške odvija se poleganje jaja treće  letnje generacije kruškine buve.

Jabuku napadaju štetočine - opasnost od smotavca

U pogledu biljnih bolesti pregledom useva šećerne repe registrovano je prisustvo simptoma pegavosti lišća šećerne repe, a u usevima krompira prisustvo simptoma crne pegavosti i plamenjače krompira.


Tagovi

Vremenska prognoza Tropske temperature Jabukin smotavac Pegavost lista šećerne repe


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu