Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.07.2019. 14:00

Kraj sedmice donosi nam lokalne pljuskove, ali i temperature do 35°C

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice.

Foto: Pixabay/Peggychoucair
  • 68
  • 22
  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu vremena do kraja sedmice. Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne ili krajem dana u većem dijelu Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine se očekuju pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i gradom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 25 do 30, na jugu od 32 do 36 °C.

U petak 05.07.2019., bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 27 do 34°C.

U subotu 06.07.2019., očekuje nas sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 28 do 35°C.

U nedjelju 07.07.2019., bit će pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera uslovit će kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 29 do 35°C.

Zalihe vlage u zemljištu su još uvijek dovoljne za nesmetan razvoj proljetnih kultura, a sunčano i stabilno vrijeme povoljno će djelovati na ozimine koje su u završnim fazama razvoja, te omogućiti nesmetanu pripremu i početak žetve. 


Tagovi

Vremenska prognoza Sunčano Kiša Oblačno Agro prognoza Padavine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]