Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.11.2017. 17:00

Kiša i do 60 l/m2, snijeg do 15 cm

Osjetna promjena vremena zahvatila je i cijelu BiH. Do petka kiša, snijeg, ponegdje mraz, slabe do umjerene jačine.

Foto: Pixabay/NadineDoerle
  • 612
  • 30
  • 0

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog saveza, u drugom dijelu nedjelje, te do sredine predstojeće sedmice uslijediti će osjetnija promjena vremena, kada se uz kišu i pad temperature zraka očekuje i pojava snijega u višim područjima, a nakratko i u nižim.

Prognozira se između 20 i 40 l/m2, u Hercegovini lokalno i do 60 litara.

Od ponedeljka će temperatura zraka biti u osjetnjem padu i kretat će se između 0°C i 5°C, na planinama i do -10°C u Bosni, u Hercegovini između 5°C i 9°C. U kontinentalnom dijelu zemlje očekuje se pojava mraza, slabe do umjerene jačine. Od sredine sedmice prevladavat će pretežno oblačno i suho uz kraće sunčane periode u dane vikenda. Zalihe vlage u tlu će se značajno povećati. Očekuju se nepovoljni uslovi za rad na otvorenom.

Još jedan snježni pokrivač

U utorak snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjim sjevernim područjima zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara.

Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

Snijeg ili susnježicu u većem dijelu Bosne očekujte u srijedu. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 10 litara po metru kvadratnom. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je između 5 i 10 centimetara Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 3°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

Razvedravanje u petak

U četvrtak u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5°C. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između 4 i 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 14°C.

U Hercegovini u petak pretežno vedro, a u Bosni oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7°C. Jutarnja temperatura zraka u Hercegovini između 4 i 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 15°C.

Foto: Pixabay/NadineDoerle


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Snijeg Mraz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]