Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 02.06.2018. 08:00

Do podne sunčano, popodne pljuskovi, temperature do 32°C

Nestabilno vrijeme nastavlja se i dalje, a izmjenjivat će se sunčana prijepodneva te popodneva s kišom i grmljavinom.

Foto: Pixabay/matuska 
  • 312
  • 26
  • 0

Vikend i početak tjedna obilježit će nestabilno vrijeme sa sunčanim razdobljima u jutarnjim i prijepodnevnim satima dok će u popodnevnim satima doći do povećanja naoblake, a nakon toga i lokalnih pljuskova s grmljavinom. 

U subotu u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U Hercegovini u nedjelju pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

U ponedjeljak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni rijetko usloviti lokalni pljusak. Vjetar slab promijenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

Više sunčanog vremena prije podne u utorak. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni usloviti lokalni pljusak i slabu grmljavinu. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.


Tagovi

Agro prognoza Pljuskovi Grmljavina Dnevna temperatura


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.