Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 25.01.2019. 16:00

Čekaju nas temperature i do -13°C

U nedjelju, krajem dana porast oblačnosti u Hercegovini može uvjetovati slabu kišu. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na planinama do -13, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -2 do 5, na jugu od 4 do 8 stupnjeva.

Foto: Pixabay/bernswaelz
  • 200
  • 18
  • 0

Ovoga vikenda i početkom iduće sedmice očekujte nestabilno vrijeme sa padavinama, ali i vrlo niske temperature. Slab snijeg i kiša, ali i vrlo niske temperature obilježit će kraj januara. 

Zalihe vode u tlu su dobre. Uz svakodnevnu pojavu mrazeva, poljoprivredne kulture će imati dobre uslove za prezimljavanje u krajevima sa formiranim sniježnim pokrivačem.

U subotu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana malo do umjereno oblačno. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju. Poslije podne razvedravanje u Krajini, a prema kraju dana i u večernjim satima u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od -8 do -3, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -6 do 0, na jugu od 3 do 8 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Jutro u nedjelju hladno sa mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku dana malo do umjereno oblačno i sunčano. Krajem dana porast oblačnosti u Hercegovini može uvjetovati slabu kišu. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na planinama do -13, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -2 do 5, na jugu od 4 do 8 stupnjeva.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima sa kišom u Hercegovini. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. U Bosni susnježica i snijeg, a u sjevernim i sjeverozapadnim područjima i sa kišom. U Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu do 8 stupnjeva.


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Minus Vrijeme Padavine Kiša Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.