Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita bilja
  • 05.10.2019. 18:00

Upotreba orgonita u poljoprivredi

Julijana Radovan, koja u svojoj mini-laboratoriji spravlja orgonite, kaže da oni pročišćavaju vazduh i atmosferu, detoksikuju vodu, ali utiču na brži i bolji rast biljaka, kao i na okončanje suše. 

Foto: Ljiljana Milovanović/Julijana Radovan
  • 1.754
  • 153
  • 0

Da li ste nekada čuli za orgonsku energiju, koja pomaže pri lečenju mnogih bolesti, kako kod ljudi tako i kod životinja. Ova energija upotrebljava se i u poljoprivredi ima višestruku dobrobit posebno u voćarstvu i povrtarstvu. Od nje biljke brže rastu i zaštićene su svih prirodnih i veštačkih radioaktivnih i drugih elemenata koji se nalaze u prirodi. 

Jednom rečju, orgonska energija je ono što mnogi nazivaju životnom energijom, pranom, ki, svetim duhom, bioplazmom...

Osim što orgonit pročišćava vazduh i atmosferu, zbog čega se smatra i veoma dobrom zaštitom od kemtrejlsa (tragovi koji avioni ostavljaju za sobom, koji sadrže puno bioloških i hemijskih otrova), orgonit detoksikuje vodu, ali utiče na brži i bolji rast biljaka, kao i na okončanje suše. 

Naučno je dokazano da bez orgonske energije ne bi bio ni života, a ukoliko bi se ona nekako ukinula, sav živi svet bi nestao.

Eksperimenti sa orgonskom energijom rađeni tridesetih godina prošlog veka 

Naime, još tridesetih godina prošlog veka Vilhelm Rajh (Wihem Rajh) je radio eksperimente sa orgonskom energijom... Izrađivao je orgonske akumulatore, odnosno "kutije" u koje je moglo da se uđe i sedne. Kutija je bila posebno izrađena od elemenata od kojih se danas izrađuju orgoniti...

Oni se zapravo prave u određenim razmerama od metalne strugotine, smole i kristala kvarca. Predstavljaju spoj organskih i neorganskih materija u kombinaciji koja transformiše negativnu (orgonsku) energiju u pozitivnu.
Rajh je takođe, radio eksperimente sa orgonitskim topovima. To su bili uređaji koji su usmeravali orgonsku energiju u vis, u nebo, čime se doprinelo da se reguliše klima iznad prostora gde je top bio usmeren. To je konkretno značilo, da je u sušnim predelima donosio kišu, ili da tamo gde se očekuju katastrofalne oluje, sprečavao njihovu pojavu, a najčešće udare leda. 

Ipak, on u to vreme nije bio shvaćen i kako njegov rad nije bio priznat od vladajućeg Velikog Rajha, bio je proteran, zatvoren u tamnicu, svi njegovi radovi su bili spaljeni pred njegovim očima.

Orgoniti se prave u određenim razmerama od metalne strugotine, smole i kristala kvarca (Foto: Julijana Radovan)

Radovan: Orgoniti su mi pomogli da prevaziđem zdravstvene probleme 

Međutim, njegovo učenje nije zamrlo niti umrlo i on danas u svetu ima veliki broj sledbenika. Jedna od njih je i Novosađanka, po zanimanju vaspitačica Julijana Radovan, koja u svojoj mini-laboratoriji spravlja orgonite koji su joj pomogli da prevaziđe zdravstvene probleme koji su se gomilali godinama.

"Ono što mnogi ne znaju to je da orgonska energija predstavlja život, rast, bujanje. Mi koji se bavimo orgonskom energijom izrađujemo orgonite, orgonske "topove". Recimo ja više volim da ih nazivam harmonizatorima, jer harmonizuju klimu iznad prostora gde se nalaze. Mnogima koji ne veruju u ovo neka probaju ovaj mali eksperiment. Najbolji dokaz za to jeste onaj sa isklijalom pšenicom. Jednu posudu sa takvom pčenicom stavite na orgonitski podmetač, a drugu na običan. Videćete čudo, pšenica sa orgonitskog podmetača brže klija i bolje raste, mnogo je veća i zelenija od one druge ispod koje nema podmetača," objašnjava Julijana.

Ona je otkrila i i svoje lično iskustvo sa paradajzom. "Imala sam tri ploda paradajza, kupljenih na pijaci... Svi su bili isti i tada nije bilo procesa truljenja na njima. Jednom sam dala orgonsku energiju, drugom nisam, a treći je bio kontrolni. Onaj koji je dobio orgonsku energiju, je i posle više meseci bio jestiv! Druga dva su istrulila, curila i smrdela. Ovog što je bio zaštićen orgonitom sam pojela nakon pola godine. Bio je malo prosušen, ali ipak zdrav," priča svoje iskustvo Julijana Radovan. 

Biljke brže napreduju

Ipak, kako kaže, da se vratimo na upotrebu orgonske energije u poljoprivredi, jer iskustva mnogih koji koriste orgonite uverili su se da orgonska energiija čini da poljoprivredne kulture mnogo brže rastu.

Prema njenim rečima, dovoljno je postaviti nekoliko orgonita oko leja gde je posađeno voće, povrće ili druge poljoprivredne kulture.

"Pre nego što posadite željeno povrće, voće ili pšenicu postavite nekoliko manjih orgonita, između kojih redovno treba posaditi i negovati biljke. Biljke će primati energiju i brže će napredovati od drugih. Ukoliko imate veću površinu možete postaviti jedan veliki orgont u sred svog povrtnjaka, voćnjaka. Klasični orgoniti koji su u bazi oko 10x10 cm imaju domet od 5-7 metara svuda oko sebe. Međutim, kada se međusobno umreže, to polje umrežavanja je mnogo veće, pa će pokrivati i veće polje delovanja," objašnjava Julijana.

Radovan: Orgonska energiija čini da poljoprivredne kulture mnogo brže rastu (Foto: Julijana Radovan)

Izrada orgonskog harmonizatora veoma zahtevna

Veliki orgoniti, kao što je piramida od 20x20 cm u bazi pokriva polje od oko 200 metara kvadratnih. "Takođe i orgonitske kugle će rešiti problem dalekovoda, podzemnih strujanja i pokriće prostor od oko 500 metara kvadratnih. Vi kada posejete povrće ili voće nikad ne znate šta se nalazi i šta je zakopano u zemlji," kaže ona.  

Po njenim rečima najbolje je u svom povrtnjaku, voćnjaku, bašti imati orgonskih harmonizator. "To je sprava izrađena po učenju Vilhelma, koji sam napravila prošle godine. Uređaj je visok 3,5 metra, a u čijoj je osnovi orgonit. Njegov domet je 50 metara kvadratnih. Uz pomoć njega se harmonizuje prostor, a njegova baza reflektuje orgonsku energiju i čisti polje na 20 metara kvadratnih. Kada se uzme u obzir da se još jedan takav isti harmonizator umrežava sa drugim, biljke brže rastu i i pune se orgonskom energijom," objašnjava sagovornica.

Inače, kada se orgonit nađe u blizini bilo kog izvora negativne energije, veoma brzo će je transformisati u pozitivnu organsku energiju, jer tokom procesa hlađenja, smola unutar orgonita se skuplja, pri čemu pritiska kristal kvarca i krajevi kristala postaju električno polarizovani.

S obzirom na to da je izrada orgonskog harmonizatora veoma zahtevna i kada je reč o ulaganju u materijal, ali i znanje i veštinu onog ko ga izrađuje. Naime, teško ga je preneti sa mesta izrade.

"Pošto se bavim izradom orgonita i verujte mi, ne mogu da skakućem po Vojvodini kako bih svima izradila harmonizator, preporučujem da je dovoljno postaviti nekoliko orgonita u polje. Najbolje četiri jedan naspram drugog i peti u sredinu na mesto na koje želimo da zasadimo biljke. Znači dovoljno je 4+1 orgont na njivi, voćnjaku, bašti, jer oni pokrivaju oko 350 metara kvadratnih," ističe sagovornica i dodaje da je bolje staviti orgonitske piramide.

Kako kaže, da bi se samo jedna kugla izradila potrebno je oko dve nedelje i više, a njihova cena ne može to da pokrije.

"Dok radim kugle, sve stopiram, one zahtevaju konstantan rad i fokusiranost, stopiranje svega ostalog, za to vreme mogu da napravim 30 piramida koje imaju iste efekte kao i harmonizatori."


Foto prilog


Tagovi

Orgoniti Poljoprivreda Istraživanje Vilhelm Rajh Julijana Radovan


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko - vinogradarskog smera sa bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Dobtinica nagrade za najbolju novinarku Dnevnika 2010. godine. Ljubitelj pasa.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!