Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školski vrt
  • 29.04.2023. 12:00
  • Varaždinska, Varaždin

Učenici sami uređuju i oplemenjuju okoliš - stigla i druga titula za najljepši školski vrt

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive, naglasila je ravnateljica OŠ Ivana Rangera, Mirjana Posavec.

Foto: Varaždinska županija
  • 1.432
  • 105
  • 0

Školski vrt Osnovne škole Ivana Rangera u Kamenici proglašen je najljepšim u Hrvatskoj u sklopu ekološko-obrazovnog projekta "Najljepši školski vrtovi“.

Ovo vrijedno priznanje izborila je u konkurenciji više od 100 prijavljenih vrtova iz cijele države. I to drugi put. Prvi put dodijeljeno im je 2003., dakle prije točno dvadeset godina.

"Škola je od samih početaka njegovala svoj okoliš koji je s godinama oplemenjen raznovrsnim izborom trajnica i cvjetnica, ukrasnih stabala i grmova. Uređena je i šetnica", istaknula je ravnateljica dr. sc. Mirjana Posavec.

Kako je dodala, veliko je to priznanje za sav trud i napor koji ulažu da im svima bude ugodnije i ljepše radno okruženje.

Djeca sama uređuju vrt škole 

"U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive", naglasila je ravnateljica kojoj je uručena Zlatna povelja HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj u iznosu od 2.000 eura, kao i poklon donatora Parka prirode Papuk, školski izlet uz noćenje u Parku prirode Papuk i posjet Geoinfocentru. -

Još pet vrijednih nagrada

Ove je godine, uz osnovnu školu u Kamenici, u Varaždinsku županiju stiglo još pet nagrada - Dječji vrtić Bubamara iz Kneginca treći je najljepši vrtić u Hrvatskoj, dok je Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec dobio treću nagradu Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj. Najboljim početnicima proglašeni su Dječji vrtić Duda iz Martijanca i Područna škola u Gredi, a Dječji vrtić Tratinčica iz Varaždinskih Toplica dobio je nagradu za posebni element.

"Ponosni smo na čak šest nagrada koje stižu u Varaždinsku županiju, što samo potvrđuje koliku brigu naše odgojne i obrazovne ustanove vode o okolišu i edukaciji djece od najranije dobi", rekao je župan Anđelko Stričak.

Projekt "Najljepši školski vrtovi“ provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnim donatorima, a njime se promiče ekološka poljoprivreda, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.


Fotoprilog


Tagovi

Najljepši školski vrt Priznanje OŠ Ivana Rangera Mirjana Posavec


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]