Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uređenje školskog vrta
  • 17.08.2017. 20:00

U Banjaluci uređuju vrt - učionicu pod vedrim nebom

Posadili smo oko 600 sadnica raznog drveća, ukrasnog bilja i cvijeća, kaže Zoran Savanović.

Foto: Guas/bigstockphoto.com
  • 662
  • 32
  • 0

Zeleni park mladih sa sekvojom i raznim vrstama drveća, kao i ukrasnim biljem, koje je niklo u dvorištu Osnovne škole Miloš Crnjanski u Banjaluci, zamišljen je da bude učionica pod vedrim nebom, piše Glas Srpske.

Mještani i članovi Savjeta mjesne zajednice Petrićevac prije godinu osmislili su i inicirali ovaj projekat jedinstvenog mjesta za odmor i edukaciju.

"Posadili smo oko 600 sadnica raznog drveća, ukrasnog bilja i cvijeća, postavili smo betonske ploče u centru parka i uredili pješačke staze. Ostalo je da postavimo klupe i katedru. Veliki dio posla oko sadnje uradili su učenici i uposlenici škole. Mještani, a pogotovo djeca moći će koristiti park za relaksaciju ili učenje. Poslužiće za razne događaje, kao što je na primjer veče poezije, ali i za nastavu u prirodi. Ovo će biti svojevrstan trg i nosiće ime škole, Miloš Crnjanski", kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović.

Novac za izgradnju parka od donacija

"U realizaciju projekta uključili su se brojni privrednici i mještani, a dio je obezbijedila i Gradska uprava. Izgradnja parka koštala je nešto više od 8.000 KM. Često organizujemo razne manifestacije u naselju na kojima informišemo javnost i potencijalne ulagače o potrebama mještana. Kada je u pitanju izgradnja našeg rajskog vrta podržalo nas je kompletno naselje, ne sjećam se da smo ikada bili ovako jedinstveni", kazao je Savanović.

Foto: Guas/bigstockphoto.com


Tagovi

Škola Vrt Sadnice Miloš Crnjanski Banjaluka


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !