Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ginisov rekord
  • 20.09.2021. 18:00

Oborio svetski rekord - na jednoj stabljici proizveo 839 plodova paradajza

Britanski hobi povrtar Daglas Smit ubrao je 839 plodova paradajza s jedne stabljike što je gotovo dvostruko više od trenutnog Ginisovog rekorda.

Foto: Facebook/Douglas Smith
  • 171
  • 7
  • 0

Da se naporan rad isplati dokazao je britanski hobi povrtar Daglas Smit iz mesta Stensted Abots koji je uspeo da proizvede 839 čeri paradajza na jednoj stabljici.

Time je oborio trenutni Ginisov rekord koji je 2010. godine postigao Grejem Tranter s prinosom od 448 plodova na jednoj stabljici. Međutim, još uvek se čeka službena potvrda.

Kako piše The Sun, trebalo je sat vremena da se uberu svi plodovi koji ukupno teže 5,25 kilograma. Ovaj je 43-godišnji menadžer u IT sektoru i zaljubljenik u povrtarstvo snimio prebrojavanje plodova paradajza. Pozvao je sveštenicu i policajce kao svedoke za upis u Ginisovu knjigu rekorda.

Njegov paradajz uzgajan iz semena posejanog u martu, a rekao je da je provodio tri do četiri sata nedeljno brinući se o njima u stakleniku. Osim toga, za svoje povrće kaže da je i odličnog ukusa.

Ali, nisu to jedini rekordi koje je postavio ovaj povrtar. Uzgojio je i suncokret visok preko šest metara i paradajz težak preko tri kilograma.


Tagovi

Svetski rekord Daglas Smit Čeri paradajz Ginisov rekord


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.