Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Greenville
  • 29.01.2022. 13:30
  • Zagrebačka, Samobor

Niče eko edukacijska farma Greenville

Osmišljena je kao ekološko edukativno gospodarstvo smješteno u srcu Hrvatske, u ruralnom okruženju Samobora.

Foto: Greenville
  • 1.546
  • 59
  • 0

Nakon 10 godina uspješnog rada s mladima, Udruga za održivi razvoj gradi i uređuje Eko edukacijsku farmu Greenville na obroncima Samoborskog gorja.

U središtu njena djelovanja, otkrivaju, bit će lokalni i međunarodni programi neformalne edukacije za djecu i mlade. Osim smještajnog i radnog kapaciteta, sadržavat će i pametni staklenik u kojem će djeca i mladi kroz STEM radionice učiti o korištenju tehnologije u biouzgoju.

Naime, Udruga Pozitiva Samobor pokrenula je radove na izgradnji i uređenju ove eko edukacijske farme još u srpnju 2020. Farma se nalazi u naselju Vrhovčak u blizini ovog grada a gospodarstvo se prostire na 1964 m2.

Uspješno je dovršen proces uređenja i opremanja smještajnih jedinica te blagovaonice i sanitarnih čvorova. Međutim, kažu, potrebna je daljnja podrška zajednice kako bi Greenville otvorio svoja vrata za druge pojedince i organizacije.

Gospodarstvo se prostire na 1964 m2

Tako će u travnju 2022. godine Pozitiva pokrenuti crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanja sredstava za završetak radova uređenja i opremanja farme.

Podržite projekt donacijama

U tijeku su promotivne i fundraising aktivnosti kojima se mogu pridružiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije. Projekt je moguće podržati donacijom sredstava, materijala i opreme, volonterskim radom te unaprjeđenjem vidljivosti.

Doprinos kampanji će omogućiti provedbu međunarodnih i lokalnih programa u područjima zaštite okoliša, održivog razvoja, vrtlarstva i korištenja tehnologija u biouzgoju koji godišnje okupljaju preko 300 djece i mladih, zatim stvaranje novog turističkog sadržaja zasnovanog na načelima ekološkog turizma i održivog razvoja, revitalizaciju ruralne zajednice i ulaganju u njenu prirodnu i kulturnu baštinu.

Djeca i mladi imat će priliku učiti o biouzgoju

Inače, spomenuta Udruga je već 10 godina glavna pokretačka snaga razvoja zajednice. U dosadašnjem radu, kroz provedenih 20 međunarodnih projekata te preko 200 lokalnih projekata osnažila je djecu i mlade znanjem i vještinama potrebnim za aktivno građanstvo, lakši ulazak na tržište rada te ekološki osviješten i zdrav život.

Kvaliteta rada prepoznata je 2021. godine dodjeljivanjem 2 akreditacije za provedbu međunarodnih programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a 2019. godine je dobila nagradu Grada Samobora za izniman doprinos razvoju zajednice.


Fotoprilog


Tagovi

Greenville Donacije Eko farma Edukacija Mladi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]