Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hortikultura
  • 22.10.2019. 18:00
  • Hais, Teksas

Može li rad sa biljkama pomoći osuđenim prestupnicima?

Već znamo mnogo o prednostima rada sa biljkama, a nova istraživanja hortikulturu posmatraju kao preventivnu meru.

Foto: Julijana El Omari/Ilustracija
  • 118
  • 21
  • 0

Više puta se pokazalo da vrtlarstvo utiče dobro na raspoloženje. Postoji nešto u vezi sa radom sa biljkama, zemljištem, vodom, đubrivom i ostalim stvarima koje podstiču dobro raspoloženje. 

Uz rad na zatvorskoj ekonomiji vreme brže prolazi

Ideja o korišćenju nekog oblika poljoprivrede u zatvorima se već koristi

Studija objavljena u časopisu Američkog društva za hortikulturnu nauku, bavi se uslugom hortikulturne zajednice i kako ona utiče na stopu recidivizma - da li će oni koji su pušteni iz zatvora na kraju biti ponovo osuđeni? Ideja o korišćenju nekog oblika poljoprivrede u zatvorima koristi se već neko vreme; Zatvor u državi San Kuentin u Kaliforniji, na primer, ima deceniju star program koji uključuje baštovanstvo, kao i časove razmnožavanja biljaka, dizajniranja, budžetiranja i još mnogo toga.

Istraživanja urađena na teritoriji Teksasa (Texas), u okrugu Hais (Hays County), pokazala su da je otprilike polovina agencija za pružanje usluga u zajednici onima koji su osuđeni za zločine ponudila neku vrstu vrtlarske ili poljoprivredne opcije. To obično nisu programi koji se bave organskim baštovanstvom već se odnose na plevljenju korenja, rezidbi lišća ili košenje trave, prenosi ModernFarmer.

Zatvorenici gaje kornišone

Delotvorni programi zajedničke usluge u spoljnim okruženjima 

Čini se da programi zajedničke usluge u spoljnim okruženjima pomažu više od zatvorenih programa. Međutim, programi komunalnih usluga zasnovani na biljkama bili su neverovatno korisni, mnogo više od onih koji ne vrše usluge iz hortikulturnog uređenja. 


Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Vrtlarstvo Baštovanstvo Recidivizam Preventivne mere