Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prirodna kozmetika
  • 05.12.2019. 18:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Kad farmaceutkinja uzme stvar u svoje ruke, nastaje čudotvorna i lekovita kozmetika

Novosađanka Ana Jezdimirović magistar je farmacije, a od svih sfera koje ovo zvanje nudi njoj je pažnju privukla izolacija lekovitih supstanci iz biljaka, kao i njena upotreba u preparatima gde je efikasnost i najveća.

Foto: Depositphotos/ WAYHOME.studio
  • 1.435
  • 80
  • 0

Novosađanka Ana Jezdimirović magistar je farmacije, a od svih sfera koje ovo zvanje nudi njoj je pažnju privukla izolacija lekovitih supstanci iz biljaka, kao i njena upotreba u preparatima gde je efikasnost i najveća. Zato je počela da širi svoja znanja u toj oblasti.

Ana Jezdimirović je učestvovala u mnogim projektima na temu izolacije lekovitih supstanci iz biljaka, kao i njena upotreba u preparatima. Ona je radila u laboratoriji gde je imala mogućnost da svoje znanje praktično primeni. Pohađala je veliki broj raznih edukativnih sadržaja kako u zemlji tako i u inostranstvu. Sakupljajući međunarodno znanje i koristeći svoje iskustvo sa svih krajeva sveta pokušala je da oformi savremenu recepturu ručno rađenih preparata koristeći drevni sklad prirode i čoveka.

Ana je zaposlena i u jednoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a kako kaže njen glavni posao je biti mama devojčice od sedam godina, dečaka od četiri godine i još jedne devojčice od uskoro dve godine.

Interesovanje za prirodnu kozmetiku još u srednjoj školi 

Njeno interesovanje za prirodnu kozmetiku počelo je još u srednjoj školi s favorizovanjem grupe predmeta na temu izrade i delovanja preparata, pa se kao farmaceutski tehničar, radije opredeljivala za rad u Galenskoj laboratoriji nego za rad sa recepturom.

"Kada sam krenula na fakultet svoje interesovanje sam usmerila na učestvovanje u raznim projektima na ovu temu, pa kao predstavnik studenata za 2009. godinu u FIP-i (The International Pharmaceutical Federation (FIP) sam imala tu mogućnost da steknem međunarodno iskustvo, a kasnije sam kroz posao bila usmerena prema onome u čemu uživam i radim. Tako je nastala BLOOM, prirodna kozmetika, koja je spoj najkvalitetnijih sertifikovanih i testiranih sastojaka dobijenih iz netaknute prirode i savremene recepture iskusnih farmaceuta," ističe Ana. 

Prema njenim rečima, sinergija međunarodnog znanja, dugogodišnjeg iskustva i najkvalitetnijih prirodnih sastojaka, ručnom izradom stvorili su linije kozmetičkih preparata. 

Ručno rađeni preparati kako kaže pružaju kompletnu negu kože, čiste je i vraćaju joj svežinu i elastičnost, koristeći drevni sklad prirode i čoveka. "Preparati su pakovani u ekološku ambalažu, koja garantuje očuvanje kvaliteta i čuva životnu sredinu. Bez veštačkih je supstanci, boja ili mirisa. Preparati ne sadrže sulfate i parabene."

Prirodna kozmetika Ane Jezdimirović 

Cvet biljke kao inspiracija

Sagovornica navodi kako je zapravo cvet biljke inspiriše, a po njenom mišljenju on je slika lepote i mnogo više od ukrasa, očara svojim mirisom, a lekovitim dejstvom oduševi, pa tako nastane i linija proizvoda. Trenutno u ponudi ima tri linije proizvoda. 

Kako pojašnjava "Rosa Bloom Collection" je kolekcija inspirisana cvetom ruže. "Pravim i prirodni tonik za lice dobijen destilacijom latica ruža Rosa Damascena. Nakon njegovog nanošenja koža je hidrirana, a uz to se održava prirodni pH, ima antibakterijsko i protivupalno dejstvo, jača i regeneriše ćelije kože, pomaže kod prvih znakova starenja i deluje na bore. Efikasno neguje i temeljno čisti kožu," ističe Ana.

Takođe u svojoj liniji ima i glicerinski sapun sa etarskim uljem ruže za opštu upotrebu, kao i rosa Bloom Tea - biljnu mešavinu od divlje ruže, kao vitaminski napitak i čaj za uživanje. 

Druga linija kozmetičkih preparata inspirisana je cvetom lavande, a tu je i tonik koji se dobija destilacijom ovog cveta. I treća linija kozmetičkih preparata je inspirisana cvetom smilja. Pored kreme tu je i tonik dobijen destilacijom cveta smilja, a on neguje i regeneriše kožu pojačavajući mikrocirkulaciju. Ima protivupalno dejstvo i ubrzano zaceljuje kožu. Naravno da bi koža bila lepa, i organizam mora da se potkrepi, pa je tako nastala biljna mešavina od smilja koja se koristi kao antiseptik organa za varenje. 

Nagrada Novosadskog sajma 

A svega ovog ne bi bilo da Ana nije predana svom poslu i ljubavi prema bilju i cvetovima bilja, ona kaže da se izradom preparata bavi dugi niz godina, te ovako definisana paleta proizvoda se pojavila na tržištu ove godine.

Iako su joj svi proizvodi prirodni i zdravi, bez parabena i ostalih supstanci, jedan je ipak istakao, a reč je o Rosa Bloom Cream, hidratantna krema od divlje ruže, sa kojom je osvojila zlatnu medalju za kvalitet Novosadskog sajma u oktobru ove godine.

Ana pažljivo bira komponente za spravljanje kozmetike. Svaka od biljaka je negovana po preporukama Instituta za proučavanje bilja od trenutno kada je lekovitost najveća, tada se i suši kako bi sastav ostao sačuvan, tek tada se bira najbolji proces za izolaciju lekovite supstance.

"Delom se koriste supstance iz naše zemlje, koje su izolovane iz laboratorije opremljenim po visokim standardima, a deo je poreklom iz zemalja gde je kvalitet najbolji. Svaki od esencija lekovitosti sa sertifikatom analize kvaliteta je korišćena u našim preparatima gde je učinkovitost najveća," ističe Ana.

Upitana, šta je to što kupci najčešće uzimaju od nje, Jezdimirovićeva ističe da je to uvek dobitna kombinacija - krema i tonik, mada ima i onih koji svoje police upotpune i sa ostalim proizvodima iz linije. Najčešće je to kombinacija dva ili više proizvoda. Mada, ima puno njih kome su sapuni po svom mirisu i izgledu primamljivi, pa mladenci poklanjaju gostima na svadbi, firme svojim zaposlenima, na konferencijama se podeli učesnicima, predavači poklanjaju učesnicima seminara...


Tagovi

Prirodna kozmetika Lekovita dejstva biljaka Prerada smilja Prerada ruže Prerada lavande Ana Jezdimirović


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko - vinogradarskog smera sa bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Dobtinica nagrade za najbolju novinarku Dnevnika 2010. godine. Ljubitelj pasa.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jedan od najlekovitijih spojeva: sremuš i rakija

Za pripremu tinkture sremuša potrebno je: 1. Dobar doručak (po ukusu) uz salatu od svežih listova sremuša 2. Iseckan sremuš 3. Kvalitetna rakija kojom će se sremuš prelit...

Više [+]