Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlaška kuhinja
  • 14.01.2023. 12:00

Boranija sa mlekom i sirom? Novi ili stari recept

Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli. A može li i sa mlekom i sirom?

Foto: Nada Gudurić
  • 330
  • 39
  • 0

Povrće koje je nezaobilazno u svakoj bašti je boranija. Žuta, zelena ili šarena, puterica, olovka ili pljosnata. Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli.

Ovaj recept za vlašku boraniju, koja se i danas rado sprema u domaćinstvu Radulovića u Boru, po starom receptu Zoricine svekrve, otkriva Npress

Zorica Radulović iz Bora čuva recept svoje svekrve

Seckani crni luk, šargarepu i boraniju stavite da se kuva. Posolite vrlo malo. Dok se boranija kuva, pripremite nadev da je začinite. Izmrvite sir i umešajte jedno jaje.

U zavisnosti od toga koliko je sir slan, dosolićete i kuvanu boraniju. Kada je boranija skuvana, dodajte čašu vrućeg mleka, a zatim lagano umešajte pripremljeni sir sa jajetom. Ko voli može dodati malo seckane mirođije ili nekog drugog začina po svom ukusu.

Prvo se seckani crni luk, šargarepa i boranija skuvaju

Kako prenosi ovaj portal, neće vam oduzeti puno vremena za spremanje, ali će podstaći da osim klasičnog spremanja boranije probate i neko novo, a u stvari staro i možda zaboravljeno jelo.


Tagovi

Vlaška kuhinja Boranija sa mlekom i sirom Recept Kako se sprema Staro jelo


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃