Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli. A može li i sa mlekom i sirom?
Povrće koje je nezaobilazno u svakoj bašti je boranija. Žuta, zelena ili šarena, puterica, olovka ili pljosnata. Čorbasta ili zapečena, sa zaprškom ili bez, kisela salata. Kako ko voli.
Ovaj recept za vlašku boraniju, koja se i danas rado sprema u domaćinstvu Radulovića u Boru, po starom receptu Zoricine svekrve, otkriva Npress.
Seckani crni luk, šargarepu i boraniju stavite da se kuva. Posolite vrlo malo. Dok se boranija kuva, pripremite nadev da je začinite. Izmrvite sir i umešajte jedno jaje.
U zavisnosti od toga koliko je sir slan, dosolićete i kuvanu boraniju. Kada je boranija skuvana, dodajte čašu vrućeg mleka, a zatim lagano umešajte pripremljeni sir sa jajetom. Ko voli može dodati malo seckane mirođije ili nekog drugog začina po svom ukusu.
Kako prenosi ovaj portal, neće vam oduzeti puno vremena za spremanje, ali će podstaći da osim klasičnog spremanja boranije probate i neko novo, a u stvari staro i možda zaboravljeno jelo.
Tagovi
Autorka