Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Kakanj
  • 01.09.2016. 16:00

Uzmite podsticaje za predano jagodičasto voće!

Poljoprivredni proizvođači sa područja općine Kakanj mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za predate količine jagodičastog voća u 2016. godini.

Foto: Couleur/Pixabay
  • 3.112
  • 153
  • 0

Općina Kakanj obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za predate količine jagodičastog voća u 2016.godini.

Pravo na podsticaj imaju proizvođači jagodičastog voća sa područja općine Kakanj koji imaju potpisan ugovor za tekuću godinu o otkupu ploda jagodičastog voća sa registrovanim otkupljivačem ili prerađivačem jagodičastog voća. Podsticaj iznosi 0,10 KM/kg ploda jagodičastog voća.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

  • zahtjev za biljnu proizvodnju,
  • kopija potvrde o upisu u RPG i RK od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) ili prema sjedištu (pravna lica) izdate u 2016.godini,
  • lista korištenja u biljnoj proizvodnji za 2016.godinu sa upisanim zasadom jagodičastog voća izdata iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata,
  • kopija ugovora sa otkupljivačem ili prerađivačem jagodičastog voća,
  • dokaz o predatoj količini ploda jagodičastog voća (otpremnica ili paragon blok ili potvrda od strane otkupljivača/prerađivača za kojeg je dostavljen ugovor),
  • kopija tekućeg/žiro računa.

Rok za podnošenje zahtjeva za sve vrste jagodičastog voća je do 30. septembra 2016. godine, a za malinu sorte Polka rok za podnošenje zahtjeva je do 30. novembra 2016.godine.

Zainteresirani mogu preuzeti obrazac zahtjeva na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja. Obrazac se može preuzeti i klikom ovdje

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat, ili na broj telefona: 032/771-828 , svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati.

Javni poziv za podsticaj za proširenje zasada

Podsjećamo, Općina Kakanj objavila je drugi javni poziv za podnošenje zahtjeva za općinski podsticaj u svrhu proširenja zasada jagodičastog voća.

Pravo na učešće imaju nezaposlene osobe sa područja općine Kakanj koje se nalaze na birou za zapošljavanje minimalno 3 mjeseca od objavljivanja javnog poziva i registrovani poljoprivredni proizvođači, a koji trenutno posjeduju zasad jagodičastog voća minimalne površine od 1 dunuma i imaju neophodne uslove za proširenje zasada u površini do 2 dunuma.

Ukupan iznos podsticaja po korisniku iznosi do 3.000,00 KM, od toga Općina Kakanj sufinansira sa 90% i krajnji korisnici sa 10%. Ovim Projektom će se korisnicima obezbjediti sadnice jagodičastog voća, zaštitna sredstva, mineralna đubriva i sistem za navodnjavanje. Više pročitajte ovdje.

Foto: Couleur/Pixabay


Tagovi

Javni poziv Podsticaj Jagodičasto voće Općina Kakanj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.