Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sadnja voćnjaka
  • 09.12.2016. 12:00

Sadnjom voćnjaka do zapošljavanja branitelja

Dvanaest voćnjaka šljive i jabuke, šest na prostoru općine Žepče, po jednog u Kaknju, Tešnju, Komušini - Tesliću i dva u općini Usora uspostavit će se u sklopu projekta "Uspostava voćnjaka kao oblik zapošljavanja braniteljske populacije".

Foto: Pixabay/MarcoRoosink
  • 2.467
  • 123
  • 0

Dvanaest voćnjaka šljive i jabuke, šest na prostoru općine Žepče, po jednog u Kaknju, Tešnju, Komušini - Tesliću i dva u općini Usora uspostavit će se u sklopu projekta "Uspostava voćnjaka kao oblik zapošljavanja braniteljske populacije", realiziranog u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskoga vijeća obrane Zeničko-dobojske županije, uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori i Varešu.

Ugovori su potpisani, a Udruga nositelja ratnih odličja Hrvatskoga vijeća obrane Zeničko-dobojske županije za korisnike ovoga projekta osigurala je sadni materijal te zaštitne mreže dok su korisnici, sukladno ugovoru, imali obvezu uspostaviti propisane voćnjake na površinama koje odgovaraju dodijeljenim količinama voća, piše vecernji.

U protekle tri godine Udruga nositelja ratnih odličja Hrvatskoga vijeća obrane Zeničko-dobojske županije, uz pomoć svoga članstva, uspješno je do sada uspostavila 28 voćnjaka na prostoru Zeničko-dobojske županije i, kako je istaknuto, na tome se neće stati, projekt će se širiti.

Napravljen je popis kandidata, odnosno članova udruge koji su zainteresirani za ovakav tip radnog udruživanja te će se i u budućnosti nastaviti realizirati ovakvi projekti, kazao im je predsjednik spomenute udruge Dragan Janko.

Foto: Pixabay/MarcoRoosink


Tagovi

Voćnjak Jabuke Šljive Zapošljavanje Branitelji HVO


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.