Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dječak i maline
  • 29.07.2016. 12:00

Prodaja malina Jovanu donijela đačku torbu!

Osmogodišnji dječak imao je veliku želju - od malina koje prodaju uz put, kupiti torbu i školski pribor. Želja mu je ispunjena.

Foto: vladars.net
  • 10.891
  • 542
  • 0

Đačku torbu i pribor koje je osmogodišnji Jovan Gajić iz Sitnice kod Manjače želio kupiti novcem od malina koje vrijedno prodaje svaki dan na vrućini, uz put, stigla je u njegov dom. Naime, ganut njegovom marljivošću, vrijednom učeniku Osnovne škole Petar Kočić željene je predmete uručio ministar prosvjete i kuture Republike Srpske dr. Dane Malešević.

"Ujutro ustajem oko šest, zalivam malinjak, onda berem maline sa sestrom i iznosim pored puta. Tu imam drveni stolac, suncobran, flašu sa vodom" - opisao je dječak svoje "radno mjesto" za istinito.com.

Dječak koji je ganuo regiju, završio je drugi razred, a u đačku knjižicu je ubilježio najviše petica. Koliko je dosad zaradio od prodaje malina - ne zna.

"Sav novac dajem mami, ona ga negdje ostavlja. Znam samo da je jedna posuda sa malinama pet maraka. To nije skupo. Niko se ne buni nego se samo nasmiju i plate. Nekada mi daju i više. Slatke su moje maline, ne treba dodavati šećer, sigurno", ispričao im je Jovan kojemu se, nakon što je ispričana njegova priča, ostvarila još jedna želja - posjet Banja Luci.

Četiri đaka u porodici

Jovan je, inače, najmlađe dijete Božane i Miloša, koji imaju još dva sina i kćerku. Skromnoj obitelji kojoj su maline jedini siguran izvor prihoda, uskoro bi moglo krenuti nabolje. Ministar Malešević razgovarao je s roditeljima i direktorom njegove osnovne škole o mogućnostima angažovanja dječakove majke na određenim poslovima u ovoj školi.

On je takođe iskazao želju da Jovana, zajedno sa ostalim školarcima iz porodice, primi u Ministarstvu prosvjete i kulture te izrazio spremnost da i na drugi način pomogne porodici Gajić u školovanju četvoro djece.

Foto: vladars.net


Tagovi

Jovan Gajić Manjača Dječak Maline Prodaja Đačka torba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !