Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup malina
  • 21.06.2016. 14:00

Otkupljivači popustili, cijena malina do 3,50 KM

Prva ponuda je bila 2,50 KM za kilogram malina, nakon toga 2,70, a sada je u rasponu od 3,00 do 3,50 KM. Oko cijene će se i dalje pregovarati s otkupljivačima.

Foto: byrev/Pixabay
  • 34.973
  • 1.742
  • 0

Otkupna cijena maline ipak će biti viša od 2,50 KM koliko su otkupljivači prvotno ponudili! Naime, u ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona održan je sastanak predstavnika proizvođača malina i resornog ministra Samira Sedića te je dogovoreno povećanje cijena otkupa maline za najmanje 50 feninga.

Neka i propadne, ali ne daju malinu za 2,50 KM!

Kako je ministar Sedić rekao za klix.ba, prva ponuda je bila 2,50 KM, nakon toga 2,70, a sada je u rasponu od 3,00 do 3,50 KM. Oko cijene će se, naglašeno je, i dalje pregovarati s otkupljivačima. Realna cijena otkupa, smatraju u ministarstvu, je od 3,50 do 3,80 KM.

Podsjećamo, malinari s cazinskog područja poručili su da će radije pustiti da malina propadne nego li je dati za 2,50 KM. Po njima, otkupna cijena nikako ne može ići ispod 3,80 KM s obzirom na lanjske iznose, ali i činjenicu da su mraz i led smanjili urod. Otkupna cijena malina, podsjetili su, lani se kretala od 3,80 do 4,00 KM.

Foto: byrev/Pixabay


Povezana biljna vrsta

Malina

Malina

Sinonim: - | Engleski naziv: Raspberry | Latinski naziv: Rubus idaeus L.

Malina je zeljasta biljka niskog rasta iz porodice ruža (Rosaceae). Rodi odmah poslije sadnje, a punu rodnost doseže u trećoj godini. Rodi jednom ili više puta u godini, živi u... Više [+]

Tagovi

Malina Otkup Cijena Unsko-sanski kanton


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...