Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvozni trendovi
  • 20.10.2016. 18:00

Najveći izvoznik smokve u Turskoj

Od 100 turskih izvoznika, Alanar je postao najveći za svježe smokve i jedan od tri najveća za trešnje u samo četiri godine. Izvoze u 30 zemalja svijeta, najviše EU i Daleki Istok.

  • 471
  • 14
  • 0

Turska kompanija Alanar izvezla je najviše smokava u toj zemlji - 30 miliona paketa smokava samo u prvom tjednu oktobra. Sezona je za smokvu rano počela. Mnogi veći izvoznici iz Turske već su krajem septembra završili svoje najvažnije poslove, dok je za neke sezona tek započela. Alanar je nastavio izvoz do polovine oktobra, a prodaja će se odvijati i do kraja mjeseca, piše freshplaza.

Alanar je turski broj jedan izvoznik smokve u 2016. te ruši rekord izvoza milion komada svježih Bursa smokava svakog dana u vrhuncu sezone!

Produžili izvoznu sezonu

Vlasnik tvrtke Yavuz Taner i prije se bavio izvozom voća, no danas je zajedno s nećakom restartirao biznis i prije samo četiri godine započeo vlastitu proizvodnju voća. Od 2007. kada je započela sadnja, posao raste velikom brzinom.

Alanar pakira, ubire i izvozi svježe trešnje, crne smokve, marelice, japanske šljive i šipak. Surađuju s kooperantima već 35 godina. Tvrtka je uložila u podizanje nasada na 400 hektara u sedam različitih regija Turske s različitim klimatskim uvjetima osiguravajući da je žetva, a s njom i izvozna sezona što duža.

Alanarove moderne farme voća su inspiracija i za druge uzgajivače pa obavljaju i konzultantske aktivnosti. Njihov je cilj da sa smokvama prvi izađu na tržište i odu posljednji. Smatraju da imaju idealan balans iskustva u industriji, tehnologije i znanja.

Od 100 turskih izvoznika, Alanar je postao najveći za svježe smokve i jedan od tri najveća za trešnje u samo četiri godine. Izvoze u 30 zemalja svijeta, najviše EU i Daleki Istok.


Povezana biljna vrsta

Smokva

Smokva

Sinonim: - | Engleski naziv: Fig | Latinski naziv: Ficus carica L.

Smokva je jedna od najstarijih kultiviranih voćaka na svijetu i pripada porodici dudova (Moraceae). Prema pronađenim fosilnim ostacima, zaključeno je da se smokva uzgajala mnogo... Više [+]

Izvori

Eurofresh


Tagovi

Smokva Izvoz Turska Alanar


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."