Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Charity al-Qatariya
  • 03.09.2016. 18:00

Katar omogućio podizanje 50 zasada malina

Projekt zasada malina ne bi trebao biti jedini koji će Charity al-Qatariya provoditi na području Općine Tešanj.

Foto: Pixabay
  • 391
  • 17
  • 0

Direktor katarske organizacije Charity al-Qatariya Ali A. al-Suwaidi boravio je proteklih dana u Tešnju gdje je uspješno implementiran projekt podizanja zasada malina. Riječ je, naime, o prvom razvojnom projektu organizacije Charity al-Qatariya u BiH proveden u suradnji s Tešanjskom razvojnom agencijom.

Do suradnje je, piše oslobodjenje, došlo na način da im je Općina predložila projekt podizanja zasada malina kako bi osigurali posao i egzistenciju za nekoliko porodica. S prvotno planiranih 34 zasada, došlo se na 50 zasada malina vrijednih 300.000 KM.

Prema riječima Suada Huskića, načelnika Općine Tešanj, katarska organizacija je obezbijedila sredstva za sadni materijal, a korisnici parcele. Već ove godine ubrano je 35 tona malina i sav urod je otkupljen.

Projekt zasada malina ne bi trebao biti jedini koji će ova organizacija provoditi na području Općine Tešanj. Predstavnici Charity al-Qatariya posjetili su i firmu Agroproduction d.o.o. koja se bavi uzgojem organskog povrća u plastenicima, kao i novoizgrađenu farmu za roditeljska jata.

Foto: Pixabay


Tagovi

Tešanj Maline Charity al-Qatariya


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.