Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj vinogradarstva
  • 19.09.2016. 12:00

Zaštititi vrhunska domaća vina od crnog tržišta

Vinogradare i vinare u Trebinju muči nelojalna konkurencija, crno tržište i nelegalan uvoz.

Foto: Facebook/Podrumi Vukoje
  • 143
  • 6
  • 0

Onemogućiti nelojalnu konkurenciju, crno tržište, nelegalan uvoz i da se bori za organske i porijeklom definisane sorte grožđa koje mogu da daju samo kvalitetno vino - zadaća je to koje mora provesti država, naglasio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom obilaska vinograda Vukoje i vinarije Anđelić u Trebinju, prenosi biznis.ba.

Razvoj vinogradarstva, dodao je, zajednički je interes proizvođača i države. Proizvodnja se treba podući na viši nivo, biti kvalitetnija i pomoći vinogradarima.

Trebinje i Hercegovina u proizvodnji vina preuzimaju lidersku poziciju, a ulaganje u vinograde u ovoj regiji od izuzetnog je značaja za razvoj privrede cijele Republike Srpske, smatra predsjednik RS-a koji je pohvalio predan rad poznate hercegovačke vinogradarske porodice Vukoje koja na pravi način promoviše kvalitet i domaće poroizvode. Primjer njihove predanosti su i brojne nagrade i priznanja koja stižu iz cijelog svijeta, kao i vrhunska vina koja se nalaze na policama prestižnih vinarija.

Dodik je zahvalio i direktoru vinarije "Anđelić" Draganu Anđeliću što ulaže svoj napor da proširi proizvodnju, koja je porodična tradicija.

Foto: Facebook/Podrumi Vukoje


Tagovi

Vinarija Vukoje Vinograd Anđelić Trebinje Razvoj vinogradarstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]