Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rekordna cijena
  • 19.07.2016. 12:00

Grozd Roman Ruby prodan za 11.000 dolara!

Sezonsko voće u Japanu može dostići (pre)visoke cijene. S obzirom da je grozd imao 30 bobica, svaka je koštala 350 dolara!

Foto: youtube.com
  • 2.441
  • 120
  • 0

Gotovo 11.000 dolara plaćen je grozd "Ruby Romans" s 30 bobica na aukciji u Japanu! Svaka bobica po tome je koštala rekordnih 350 dolara, piše theguardian.com.

Grožđe koje u Japanu ima statusni simbol, ima bobice veličine ping pong loptice. Uzgaja se u regiji Ishikawa i svaki grozd mora težiti barem 20 grama i sadržavati barem 18% šećera. Uzgoj tog grožđa započeo je 1992. kada je zasijano sjeme vrste Fujiminori. Tijekom godina, preimenovane su u Roman Ruby nakon što je javno prihvaćena ta vrsta grožđa. Prvi grozdovi prodani su 2008., a cijena mu od tada raste.

Lani dinja prodana za 12.000 dolara

"Ovo je zaista pravo Ruby Romans blago. Izložimo ih u našoj trgovini prije nego što dozvolimo kupcima da probaju“, rekao je medijima Takamaru Konishi.

Premda sezonsko voće u Japanu može dostići visoke cijene, od jabuke do lubenica (jedna jabuka košta tri dolara) ovakva prodaja do sada nije zabilježena. Kraljica voća u ovoj zemlji je dinja, koja služi kao statusni simbol, a često se kupuje i kao poklon te dostiže cijene skupih vina. Jedna je dinja prošle godine na aukciji je prodana za 1,5 milijun jena što je oko 12.000 dolara.

Foto: youtube.com


Tagovi

Japan Grožđe Roman Ruby Aukcija Rekordna cijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić