Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Hepok
  • 28.10.2016. 10:00

Fond iz Dubaija postaje 100%-ni vlasnik Hepoka?

Društvo za ulaganje u poljoprivredu Zeraa Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo objavilo je ponudu za preuzimanje preostalih dionica Hepok d.d. Mostar.

Foto: hepok-mostar.ba
  • 389
  • 11
  • 0

Fond iz Dubaija želi postati 100%-tnim vlasnikom mostarske Vinarije Hepok. Naime, Društvo za ulaganje u poljoprivredu Zeraa Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo objavilo je ponudu za preuzimanje dionica Hepok d.d. Mostar.

Zeraa Agriculture Investment posjeduje 2.255.184 dionica Hepoka koje čine 94,8056 % vlasničkog udjela, a ponuda se odnosi na 123.537 dionica ili 5,1934 % redovnih dionica Hepoka koje nisu u vlasništvu Zeraa Agriculture Investmenta, piše indikator.

Ponuđena cijena po jednoj dionici je 2,60 KM odnosno 24,07% od nominalne vrijednosti dionice. Sredstva za finansiranje ponude, doznaju, obezbijeđena su iz pozajmice od društva osnivača i deponirana su na posebnom računu kod Registra vrijednosnih papira FBiH. Provođenje ponude za preuzimanje dionica ima za cilj upravljanje Hepokom u pravcu njegovog daljeg razvoja i jačanja, kao i uspostavljanja poslovnih aktivnosti poljoprivrednog društva.

Od preostalih dioničara Hepoka najviše udjela ima Hercegovinalijek d.o.o. Mostar 1,55%, ZIF Bonus posjeduje 0,43%, ZIF Naprijed 0,08%, itd.

Foto: hepok-mostar.ba


Tagovi

Vinarija Hepok Mostar Dionice Kupnja Fond Dubai


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pokrenuli farmu koka i osigurali egzistenciju. Trenutno imaju 2000 🐔 nosilica, a dnevno proizvedu više od 1600 🥚.
Obitelj Vidović #Ljubunci #ProzorRama 🌞