Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kukuruz - CME (Chicago)

Pregled burzovnog izvješća za proizvod "Kukuruz" s burze "CME (Chicago)".

NAPOMENA: Iskazane cijene rezultat su računalne obrade i simplifikacije burzovnih izvješća, te im je svrha dati okvire kretanja cijena. Čitav niz detalja stoji iza iznosa, a koji opisuju kvalitetu i lokaciju sirovine, kao i druge komercijalne uvjete budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinoj cijeni robe valja se podrobno informirati na službenim stranicama davatelja iste (npr. burze u Parizu, Chicagu ili drugdje). Dinamika sinkronizacija cijena može značiti razlike, kao i njihova vremenska validnost - budući da u nedostatku realiziranih cijena najbliži futures iskazujemo kao trenutnu.

Servis Tržište je razvijen u dobroj vjeri na pomoć domaćoj poljoprivredi te je javnosti ponuđen bez naplate. Podsjećamo da u uvjetima korištenja Agrokluba napominjemo kako ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korištenjem danih podataka, baš kao što niti ne sudjelujemo u ostvarenoj dobiti tamo gdje se informacija pretvori u vrijednost.

Kukuruz @oglasnik

Kukuruz - Biljne vrste i sorte

Kukuruz @ KLUB

Kukuruz je u završnoj fazi vegetacije, a na mačvanskim i pocerskim njivama ova kultura je u dobrom stanju. Iako je zbog nepovoljnih vremenskih uslova setva kasnila petnaestak dana, a nakon toga usledio period obilnih padavina, u maju i junu, izgled klipa već obećava solidan prinos. To, nažalost, nij...

Festival Via VINO Turistička zajednica Zagrebačke županije svečano je otvorila novo izdanje Via VINO festivala, koji traje do 17.rujna 2022. U vinogradima vinarije Voštinić-Klasnić uživalo se u filmu, hrani i vinu. „Ovogodišnje izdanje Via VINO festivala posjetitelje vodi na mjesta u Zagrebačkoj žup...

+4

Sa prvim lepim danaim počeće setva prolećnih kultura na oko dva miliona hektara. Polovinu useva činiće kukuruz, a drugu suncokret, soja, šećerna repa, povrće. Prosečni direktni troškovi za setvu suncokreta su oko 550 evra po hektaru, a za kukuruz oko 600 evra po hektaru. Prema podacima zadružnih sav...

NOVA generacija hibrida je tu! Ovi izuzetni hibridi kukuruza pažljivo su razvijeni kako bi odgovorili na specifične potrebe i izazove s kojima se suočavaju savremeni ratari, omogućavajući im da postignu poboljšanja u potencijalu prinosa i stabilnosti. #OČEKUJTEVIŠE od NOVE generacije hibrida! Pratit...

Mladi jelen u kukuruzištu #RuralFoto #Životinje

April je mesec za setvu primarnih poljoprivrednih kultura, kukuruza, soje i suncokreta. Kukuruz se seje na najvećim površinama u odnosu na soju i suncokret. Trenutno ratarima klima ne odgovara da krenu u setvu kukuruza zbog sušnog vremena i vetra koji još više isušuje površinski sloj zemljišta. Ali,...

Još jedna mašina iz bogatog prodajnog programa kompanije KITE DOO je isporučena u Bačku! U Gospođince, u čuveno porodično gazdinstvo “SALONSKI“ posle mnoštva traktora najpopularnijeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu, kompanije John Deere - 6110M, 6130M, 6150M, 6155M, 6930, 7810, 6215...

+5

Cellule kod proizvođača Slavka Šilića u fenofazi razvoja zastavičara. Dobra agrotehnologija se još jednom pokazala kao pravi smer proizvodnje u ovakvim nemilim vremenskim prilikama. Na ovu njivu je izvučen stajnjak pre 3 godine. Predusev je kukuruz, zatim izvedeno gruberovanje, tanjiranje pa setva p...

+3

Izrada silaže od kukuruza je proces složen sam po sebi. Da bi bila vrhunska, važna je baš svaka faza pripreme. Stočare i ratare čeka poseban izazov ove godine jer je kukuruz već pretrpio veliku štetu zbog vremenskih neprilika. O čemu će trebati posebno voditi računa u pripremi silaže, čitajte sutra...

+3

U Šumadiji ovih dana uveliko traje berba kukuruza. Nekada se ova ratarska biljka brala ručno, u Srbiji su bile zastupljene mobe, sada je ljudski rad zamenjen savremenom mehanizacijom, pa berač može obrati kukuruz u klipu ili okruniti pa u zrnu.

+4