Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaraza
  • 26.07.2016. 12:30

Zarazili se brucelozom preko mlijeka?

Stariji bračni par i njihova trogodišnja unuka iz sela Kijevo, kod Sanskog Mosta zarazili su se virusom bruceloze te su hospitalizirani na zaraznom odjelu bihaćke bolnice.

Foto: Natasa_M/Bigstockphoto
  • 427
  • 20
  • 0

Virusom bruceloze, pretpostavlja se preko mlijeka, zarazio se stariji bračni par i njihova trogodišnja unuka iz sela Kijevo, kod Sanskog Mosta te su hospitalizirani na zaraznom odjelu bihaćke bolnice.

Kako prenosi vecernji.ba, riječ je o supružnicima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i na svom imanju uzgajaju goveda. Pretpostavlja se kako se bolest sa zaraženih životinja konzumiranjem mlijeka prenijela na ljude.

"Čekamo rezultate laboratorijskog dijagnosticiranja kako bismo točno utvrdili koja goveda su zaražena brucelozom. Cijelo imanje je stavljeno pod naš nadzor i nakon što dobijemo nalaze, pristupit ćemo eutanaziji zaraženih goveda i njihovom neškodljivom uklanjanju", rekao je Senad Bešić, direktor Veterinarske stanice u Sanskom Mostu.

Kako doznaju, starija ženska osoba je u kritičnom stanju.

Bruceloza je neizlječiva bolest za životinje i u pravilu se eutanaziraju, dok je virus ove bolesti kod ljudi teško izlječiv i u velikom broju slučajeva može imati teške posljedice po ljudsko zdravlje, a nerijetko može dovesti i do smrti.

Foto: Natasa_M/Bigstockphoto


Tagovi

Bruceloza Zaraza Mlijeko Virus Goveda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]