Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Marshall
  • 20.05.2016. 08:00

Slika samo jedan motiv - krave!

Sve su one krave, ali stvaranje slike je svaki put potpuno drugačije - svaka slika ima svoj specifičan kontekst i mjesto u vremenu, kaže John Marshall - The cow painter.

Foto: John Marshall/Facebook
  • 727
  • 19
  • 0

Britanski slikar John Marshall slika tek jedan motiv - krave. I to već više od 20 godina! Naime, goveda slika još od 1993. godine, a dosad je izlagao u Londonu, Parizu, New Yorku, Hong Kongu i Singapuru te dakako, rodnom Brightonu. Poznat je jednostavno kao: John Marshall - the cow painter.

Svako govedo je jedinstveno

"Sve su one krave, ali stvaranje slike je svaki put potpuno drugačije - svaka slika ima svoj specifičan kontekst i mjesto u vremenu", kaže umjetnik dodajući i da svako govedo ima svoje jedinstvene karakteristike.

Jedini i omiljeni motiv

"Ako je krava blaga, takvu ću je i naslikati. Ako je ljuta ili uplašena onda će to pokušati prenijeti na platno. Sve su one različite i zbog toga su jedinstvene", naglašava Marshall.

Kako kaže, ponekad ne može vjerovati da je postao umjetnik i sebe opisuje kao najsretnijeg čovjeka na svijetu. Često se naziva privilegiranim i šali da ljudi i dalje ne mogu vjerovati da je slikar koji slika krave.

"Ponosno kažem da sam komercijalni umjetnik. Da, to je kreativna profesija, no i dalje je posao. Tretiram ga kao uredski posao", opisuje Marshall u čijoj obitelji su, zapravo, svi umjetnici. Supruga Sheila je također umjetnica, daleko bolja od njega i njegova najveća kritičarka - kaže John, a i sinovi Charlie i Harry "pokupili" su roditeljske umjetničke gene.

Čest gost stočarskih izložbi

Slike su veličine 1,5x1,2 metra

Marshallove slike su velike, 1,5x1,2 metra. Snažne su i bez pozadine koju uvijek ukloni photoshopom. Naime, prije slikanja, Marshall svoj motiv - kravu, fotografira kamerom zbog čega je čest gost stočarskih izložbi.

"Kamera s kojom se koristim škljocne svaki put kad fotografiram što je odlično jer onda krava pogleda gore i ima širom otvorene oči", objašnjava on dodajući da je prazna pozadina njegov potpis.

Sviđa mu se ideja da krave nisu na pašnjaku već da se pojavljuju u vašoj dnevnoj sobi.

U posljednjih godinu dana prodao je četrdesetak slika čija cijena dostiže do 6.000 funti. Trenutno u Brightonu, do 31. svibnja, ima izložbu "Two kats and the cow gallery".

Umjetnička djela možete pogledati na Marshallovoj službenoj stranici www.wowcow.co.uk ili na njegovoj facebook stranici.

Foto: John Marshall/Facebook


Fotoprilog


Tagovi

John Marshall Slikar krava The cow painter


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]