Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz peradi
  • 12.01.2017. 10:00

Procedura izvoza peradi u Saudijsku Arabiju

Koji su dokumenti potrebni za izvoz bh peradi u Kraljevinu Saudijsku Arabiju?

Foto: komorabih.ba
  • 577
  • 27
  • 0

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavijestilo je Vanjskotrgovinsku komoru o proceduri izvoza peradi u Kraljevinu Saudijsku Arabiju.

U obavijesti o zdravstvenim kriterijima i potrebnoj dokumentaciji za izdavanje zvaničnih dokumenata za zemlje koje izvoze perad, a koju je dostavila Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, navodi se da Ministarstvo okoliša, vode i poljoprivrede Kraljevine Saudijske Arabije nalaže da se dostavi:

  1. Zvanični dokument koji izdaju nadležne veterinarske službe u zemlji izvozniku koji potvrđuje da u području iz kojeg se izvozi nije zabilježena ptičija gripa u posljednjih 12 mjeseci i
  2. Zvanični dokument koji izdaju nadležne veterinarske službe u zemlji izvozniku koji potvrđuje da je ranč, odnosno mjesto iz kojeg se izvozi, pod veterinarsko-zdravstvenim nadzorom od strane nadležnih veterinarskih službi u zemlji izvozniku.

Takođe, treba imati u vidu, kako se navodi u obavijesti, da se ne smije izolovati živa perad dok se ne dobije neophodna dozvola za izvoz u roku od 21 dan. U slučaju da pošiljka stigne potrebno je da sadrži orginal spomenutih uvjerenja, kao i potvrdu o porijeklu i zdravstveno uvjerenje u kojem će biti pojašnjeni urađeni testovi među kojima je i test na ptičiju gripu.

Foto: komorabih.ba


Tagovi

Izvoz Perad Saudijska Arabija Ptičja gripa Vanjskotrgovinska komora


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.