Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 16.12.2016. 12:00

Presudili pastiru i ovcama kaznom od 4.674 KM

Ovce koje su pojele sol s beljskog polja dužne hiljade KM!

Foto: bigstockphoto.com, stockphoto
  • 2.544
  • 126
  • 0

Stočar iz Baranje u susjednoj Hrvatskoj Čedomir Ubavić dužan je tvrtki Belje oko 13.000 kuna (3.375 KM), kao i 5.000 kuna (1.298 KM) sudskih troškova jer je navodno svaka od njegovih 300 ovaca za manje od tri sata pojela 12 kilograma kalijeve soli (KCl), piše Telegram.

To je umjetno gnojivo Belje, u pripremi sjetve šećerne repe, rasulo po svojoj oranici. Belje je sudskom tužbom protiv baranjskog pastira dokazalo i da su ovce, unatoč stručnoj veterinarskoj literaturi koja navodi da jedna ovca dnevno može pojesti samo tri do pet kilograma zelene hrane, pojele po 12 kilograma kalijeve soli u manje od tri sata.

Ubavić je uložio i žalbu, a žalbi je priložio i službene podatke Državnog hidrometeorološkog zavoda iz kojih je vidljivo da je 9. i 10. listopada 2013. - dakle u vremenu između gnojidbe oranice i dana kada je na njoj zatečeno Ubavićevo stado - ondje palo 9,6 litara kiše po četvornom metru, što je granulat kalijeve soli potpuno rastopilo.

Međutim, Županijskom sudu u Osijeku to nije bilo važno pa je 24.novembra ove godine potvrdio prvostupanjsku presudu i presudio u korist Belja. Presuda je time postala pravomoćna. Sada mu ne preostaje ništa drugo nego - platiti "štetu".

Foto: bigstockphoto.com, stockphoto30


Tagovi

Belje Ovce Kazna Čedomir Ubavić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."