Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stevo Mirjanić
  • 14.03.2016. 14:00

Podsticaji za mlijeko najveći u regionu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da će ovo ministarstvo i dalje zadržati subvencije na mlijeko, koje su najviše u okruženju.

  • 288
  • 10
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da će ovo ministarstvo i dalje zadržati subvencije na mlijeko, koje su najviše u okruženju.

Mirjanić je u Bardači kod Srpca povodom 3. Stručnog savjetovanja mljekara u Srpskoj, rekao da se u Republici Srpskoj mnogo polaže na razvoj animalne proizvodnje, posebno govedarske, te da će takav trend biti nastavljen. "Republika Srpska će podržati kurs daljeg unapređenja govedarske proizvodnje", istakao je Mirjanić, pozdravljajući eminentne stučnjake - predavače iz zemalja okruženja i Mađarske.

Prema njegovim riječima, bez praćenja i razvoja struke i nauke ne može se privređivati. Naveo je i da je animalna proizvodnja jedan od indikatora razvoja poljoprivrede, zbog čega će i dalje biti podržavana, posebno govedarska.

Najveći proizvođači mlijeka na jednom mjestu

Ovo savjetovanje okupilo je više od 100 proizvođača sa područja Republike Srpske, Hrvatske i Mađarske, a predavanja su održali cijenjeni stručnjaci sa fakulteta u Banja Luci, Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Budimpešti. Cilj savjetovanja bio je farmerima prezentirati nove tehnologije u proizvodnji mlijeka, posebice onima koji proizvode više od 1.000 litara mlijeka dnevno. Organizatore je posebno obradovalo što se samo iz Republike Srpske na Savjetovanju pojavilo 70 najvećih proizvođača mlijeka.

Najvažnije teme - proizvodnja mlijeka, ishrana goveda i upravljanje farmama

Kako je za portal capital.ba naveo Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac, najviše je bilo govora o proizvodnji mlijeka i ishrani goveda i teladi, kao i samom upravljanju farmama. Usorac je ovom prilikom pohvalio rad savjetodavnih službi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, kao i održavanje ovog seminara koji predstavlja vrijedno iskustvo za farmere u usvajanju novih znanja.

Organizator seminara bili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede i Udruženje poljoprivrednih proizvođača - mljekara Srpske.

Foto:bigstockphotos.com,R.Babakin


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Vladimir Usorac Nove tehnologije Mljekari Upravljanje farmama Ishrana goveda Animalna proizvodnja Stevo Mirjanić Subvencije za mlijeko Stručno savjetovanje