Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sprečavanje svinjske kuge
  • 12.11.2016. 08:00

Kriva jer je tuđi nerast oplodio njenu prasicu

Poljoprivrednica osuđena jer je uvodila rasplodnog nerasta na pripust u svoje dvorište, s ciljem da oplodi njenu prasicu.

Foto: bigstockphoto.com, budabar
  • 2.689
  • 132
  • 0

Umirovljenica u Hrvatskoj je proglašena krivom jer je uvodila rasplodnog nerasta na pripust u svoje dvorište. Osim toga, kriva je i što je tijekom septembra 2015. godine sa svojeg gospodarstva prodala prasad, a da nije pribavila svjedodžbu o zdravstvenom stanju i mjestu podrijetla životinja, javlja epodravina.

Ona je, kako stoji u presudi koprivničkog Prekršajnog suda, u više navrata tijekom februara, marta i septembra prošle godine uvodila nerasta iz tuđeg uzgoja u svoj, a što je protivno odredbama naredbe o mjerama za sprečavanje pojave i širenja klasične svinjske kuge.

Za oba je prekršaja ova umirovljenica kažnjena s po 1.200 kuna, ukupno 2.400 kuna te je dužna platiti i 200 kuna sudskih troškova (sveukupno oko 680 KM)

Olakotna okolnost je da ako plati u roku od dva mjeseca, 1.600 kuna (420 km) će biti dovoljno za podmirivanje kazne. Optužni prijedlog podnijela je Služba veterinarske inspekcije u Đurđevcu, a ona je na ročištu izjavila da se osjeća krivom. Presuda je nepravomoćna te stranke imaju pravo žalbe.

Foto: bigstockphoto.com, budabar


Tagovi

Nerast Svinjska kuga Oplodnja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."