Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sušenje mesa
  • 22.10.2016. 12:00

Inovativna pušnica za hladno dimljenje mesa

Inovativnim pristupom u obradi mesa do bolje kvalitete i proizvoda koji ne ugrožava zdravlje.

  • 8.622
  • 386
  • 0

Dolazi vrijeme svinjokolja i prerade mesa. Tradicionalno, dio mesa poput lopatica, rebara i kobasica, bit će pripremljen za sušenje u pušnicama u kojima će ga se oplemeniti aromom dima. No, štetni sastojci dima već duže brinu proizvođače. Jedan od proizvođača iz susjedne Hrvatske, zabrinut o sigurnosti proizvoda koje servira svojim unucima, odlučio se izgraditi prototip pušnice za hladno dimljenje, u kojoj se katran, čađ i druge štetne tvari hvataju za filter od kamena, točnije, krupnog šljunka.

Tradicionalno se meso obrađuje na takav način da u velikoj mjeri ugrožava zdravlje potrošača, stoga se ovaj inovativni proizvođač dosjetio kako maksimalno ukloniti štetne sastojke iz dima, a opet mesu dati aromu koja će sve gurmane oboriti s nogu.


Tagovi

Meso Dimljenje Sušenje Pušnica Hladno dimljenje Aroma Karcinogene tvari


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com