Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nadoknada šteta
  • 28.09.2016. 16:00

90.126 KM za štetu od zaraznih bolesti životinja

Ministarstvo poljoprivrede RS uplatilo je 90.126 KM vlasnicima životinja po osnovu nadoknada za štetu iz 2015. za životinje koje su oboljele od zaraznih bolesti.

Foto: Bigstockphoto/elinkac
  • 135
  • 6
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske uplatilo je 90.126 KM vlasnicima životinja po osnovu nadoknada za štetu iz 2015.godine za životinje koje su oboljele od zaraznih bolesti.

Isplatom ovog iznosa, navode, Ministarstvo je u potpunosti izmirilo sve obaveze iz 2015. godine po ovom osnovu za koji je za 2015. godinu iz Fonda za suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti isplaćeno ukupno 377.000 KM.

Ministarstvo će uskoro isplatiti i dio nadoknada za štetu iz 2016. godine, u saglasnosti sa predviđenom procedurom, a do sada je Ministarstvo zaprimilo 89 zahtjeva za nadoknadu štete, sa ukupno procjenjenom štetom u iznosu 283.040,56 KM.

Foto: Bigstockphoto/elinkac


Tagovi

Ministar poljoprivrede RS Isplata Zaraza Naknada štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]