Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eima International
  • 10.11.2016. 16:00

Talijani najgrandiozniji na EIMA sajmu

Ovo je svakako ove godine najveći sajam poljoprivredne mehanizacije u Europi!

  • 155
  • 25
  • 0

CASE IH Optum 300 CVX je "Tractor of he Year 2017" tako glasi odluka komisije koja bira taj traktor godine. Na velikoj svečanosti upriličene su i druge nagrade, ali ova je ta koja je glavna. Sve druge nagrade su dobro došle proizvođačima.

Sajam EIMA u Bologni svake druge godine, kada se i održava, domaćin je ovom izboru koji je ovoga puta bio jubilarni 20.-ti.

Ovo je svakako ove godine najveći sajam poljoprivredne mehanizacije u Europi pa možemo reći da je tu mnogo toga najznačajnijega. No, vidljivo je da kao i prijašnjih sajmova nema u velikom broju mehanizacije iz njemačkih i skandinavskih tvornica. Za "Best Utility" proglašen je New Holland T5.120, a "Best of Specialized" Antonio Carraro Tony 9800 dok je Deutz fahr 6125 RC shift osvojio nagradu "Best Design".

Case IH Optimum 300 CVX - traktor godine!

Prate Turci i Indijci

Bilo je, mora se priznati, tek 18 nominiranih traktora no to ne umanjuje vrijednost nagrade jer očito neki kandidiraju svake godine, neki ponekad, ali u sve su to oni koji imaju što novoga za reći u pogledu tehnologije, inovacija, dizajna i slično. No, na samom sajmu najgrandiozniji su štandovi talijanskih proizvođača New Holland, Same, Landini, Mc Cormick, Deutz fahr, ali i zanimljiv nastup nekih turskih i indijskih proizvođača.

EIMA sajam poljoprivredne tehnike, Bologna 2016

Svi koji imaju ponudu za navodnjavanje

Talijanski proizvođači jako su okrenuti strojevima za obradu tla pa ovdje izvdvajamo i naš posjet štandu tvrtki Vigolo, MA/AG, ali i francuskom Gregorie Bessonn koji je tradicionalno prisutan na ovom tržištu. Navodnjavanje je posebna priča kada je Italija u pitanju. Tu se nalaze jednostavno svi.

Ono što posebno fascinira je da su sve talijanske tvrtke uspješno preživjele recesiju i godine slabijih prodaja poljoprivredne mehanizacije. A vjerojatno je i talijanski osjećaj za suradnjom domaćih proizvođača razlog zašto su toliko uspješni. Ako talijanska tvornica nešto proizvodi, sve komponente koje mogu bit će kupljene od domaćih proizvođača, bez obzira na kvalitetu. Tako su jednostavno jedni druge održali, a na kraju i digli pred konkurencijom.


Fotoprilog


Tagovi

Traktor godine EIMA Bologna Italija


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom - dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008. godine.