Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IFAD projekt
  • 05.05.2016. 15:49

Podrška ruralnim biznisima

U okviru prezentacije projekta, biće predstavljen vid saradnje i podrška poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima/zadrugama u okviru projekta IFAD.

Foto: Općina Vareš
  • 167
  • 7
  • 0

Prezentacija Projekta razvoja ruralnog poslovanja - komponenta 1, održat će se 6. maja u 11,30 minuta sati u velikoj Sali općine Vareš. Prezentaciju će, kako stoji na stranicama Općine Vareš, održati predstavnici SERDE. U okviru ove komponente biće predstavljen vid saradnje i podrška poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima/zadrugama u okviru projekta IFAD.

Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede

Projektom upravlja, u ime ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Ured za koordinaciju projekata (PCU), a financira ga Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD) u BiH. Općina Vareš je sastavno područje projekta u naredne 3 godine tokom kojih će se implementirati projekat.

U okviru IFAD projekta pod nazivom "Projekat razvoja ruralnog poslovanja" Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA je putem javnog poziva izabrana kao pružalac usluga za komponentu 1 projekta pod nazivom "Podrška ruralnim biznisima", s ciljem identificiranja potreba aktera na tržištu poljoprivrede projektnog područja, (malih poljoprivrednika, ruralnih poduzetnika i poljoprivrednih udruženja i zadruga), te izrade prijedloga mjera podrške i sufinansiranja od strane projekta.

Foto: Općina Vareš


Tagovi

Vareš IFAD projekt Podrška ruralom razvoju


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁