Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2016
  • 22.08.2016. 10:00

Otvorena 54. Agra u Gornjoj Radgoni

Od 20. do 25. kolovoza 2016. održava se poljoprivredni sajam u Gornjoj Radgoni.

  • 189
  • 14
  • 0

Ovogodišnja Agra u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, u blizini granice sa Hrvatskom, Austrijom i Mađarskom otvorila je vrata svojim posjetiteljima. Na više od 7 hektara površine predstavlja se gotovo 1.800 izlagača iz 30 zemalja.

Sajam traje od 20. do 25. kolovoza 2016., a privukao je značajan broj izlagača. Država partner Agre 2016 je Republika Mađarska, a predstavljanje na sajmu su osigurale i Bjelorusija, Poljska, Hrvatska te Srbija kroz nastup Autonomne pokrajine Vojvodina. Agra će predstaviti u svijetu najprepoznatljivije robne marke poljoprivredne mehanizacije, sve ono što je potrebno za proizvodnju zdrave hrane, na način koji nije štetan za okoliš, te vrhunske prehrambene proizvode, hranu i vino iz Slovenije.

Velika ponuda mehanizacije, životinja i bilja

Na jednom mjestu može se vidjeti respektabilna ponuda traktora, kombajna i druge brojne poljoprivredne mehanizacije. S izložbom najkvalitetnijih rasplodnih bikova, junadi i krava biti će predstavljena kolekcija svih značajnih mliječnih i mesnih pasmina u Sloveniji i pet goveda iz Austrije. Na izložbi izvornih pasmina domaćih životinja koja promiče autohtone slovenske pasmine, posjetitelji mogu vidjeti Posavskog konja, Istarsku pramenku, Krškopoljsku svinju, Kranjsku pčelu i Štajersku kokoš. Osim toga, održat će se i prikaz šišanja ovaca, čuvanje i vođenje životinja uz pomoć Kraškog ovčara, ali i izložbe malih životinja pa sve do riba u ribnjaku.

Agru je prošle godine posjetilo 129.000 posjetitelja!

Ovaj sajam obilježava izložba bilja u permakulturnom vrtu i sajamskoj njivi gdje se osim sadnica mogu vidjeti i razne vrtne trave, kukuruz, industrijsku konoplju te začinsko i aromatično bilje.

Permakulturni vrt vodi se trima načelima koji pokazuju održiv okvir i samodostatne poljoprivredne sustave koji su izgrađeni na osnovi prirodnih ekosustava:

  • briga za Zemlju
  • briga za ljude
  • povratak viškova

Oaza zelene poslovne mogućnosti prikazat će nasad hmelja, slovenskog izbora sadnica vinove loze, stare vrste jablana, kao i šumske nasade i nasade za parkove.

Brojni stručni skupovi kao i komercijalne prezentacije svakoga dana nude iznimno zanimljiv sadržaj posjetiteljima. I ovogodišnja Agra čuva kontinuitet obujma i jedan je od rijetkih sajmova u regiji koji iz godine u godinu raste i razvija se uz primjetan trud organizatora da ponudi bogatiji program, što potvrđuje i broj posjetitelja kojih je prošle godine bilo 129.000.

Specijalizirane komercijalne izložbe

Na sajmu se održavaju i zanimljive tematske tržnice, na kojima se predstavljaju jestivo ulje, med i pčelinji proizvodi, eko-bio i drugi seoski proizvodi. Vino Slovenija Gornja Radgona predstavit će najbolja vina na izložbi uz brojne degustacije. Međunarodnu godinu mahunarki obilježit će posebna izložba, s naglaskom na slovensko povrće.

Animatori, glazba (od polke na harmonici do šidskih trubača), kao i raznolika ugostiteljska ponuda stvaraju okruženje u kojemu se može i napraviti posao i zabaviti na istom mjestu u istom danu.


Fotoprilog


Tagovi

Sajam Agra Gornja Radgona Izložba Permakulturni vrt Mehanizacija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner